Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Alice, New York

Åldrar på barnen: En tjej på 7 år, en kille på 10 år och en tjej på 16 år.
Har varit i USA i: Är inne på min tredje månad.

What were your reasons for applying as an au pair?
Min anledning till att jag åkte till USA som au pair var att jag behövde byta miljö. Jag jobbade på ett café innan och jag åkte runt mycket till olika länder då jag kände att jag behövde komma iväg och byta miljö. När jag kom hem från utomlands hann jag vara hemma en vecka och jobba innan jag kände att jag behövde åka iväg igen. Då var idén att åka som au pair perfekt. Där man får byta miljö helt och hållet. Jag ville inte lämna familj och vänner så det var det jobbigaste, det var miljön jag behövde byta. Behövde något nytt!

Tell us about your host family:
Jag bor i en hostfamilj som är judar, då jag själv är kristen så är detta väldigt spännande att få vara med och se en annan religions kultur. Mina hostföräldrar är båda advokater. Pappan jobbar inne i City på ett kontor medan min mamma jobbar halvtid som advokat, så hon är mycket mer hemma och jobbar hemifrån. Jag tar hand om 3 barn, en tjej på 7 år som håller på med gymnastik, tae kwon doe, fotboll och hiphop. En kille på 10 år som håller på med tennis, tae kwon doe och basket och en tjej på 16 år som håller på med cheerleading.

Describe the area you live in:
Jag bor i en liten ort ungefär 40 minuter ifrån New York City som heter Rye Brook. En väldigt mysig liten ort som ändå har rätt mycket shopping, bio, strand osv.

What does a typical day look like?
Mina dagar brukar se ut så att vid 7.30 så är jag uppe i köket och fixar deras frukost och lunch till skolan och ser till att dom kommer med skolbussen som stannar precis utanför huset vid 8. Efteråt så fixar jag köket, barnens rum och kör pappan till tågstationen. Sedan är jag ledig tills barnen kommer hem  från skolan igen vid 3.30. Mellan den tiden brukar jag åka till gymmet och träna, träffa kompisar och hitta på olika saker. Ibland ta en lunch eller en kaffe och ibland åka iväg och shoppa.

När barnen kommer hem från skolan igen så brukar dom göra läxor innan jag behöver skjutsa runt dom till deras olika aktiviteter. Beroende på om det är jag eller mamman som skjutsar dom så fixar den andra middagen tills dom kommer hem. Runt 8.30 efter att minsta tjejen har gått och lagt sig så är jag fri resten av kvällen och då brukar jag hänga med den äldsta tjejen.

What do/did or are you planning to study and why did or will you choose the course?
Jag har faktiskt inte bestämt än vad jag ska plugga, men jag vet att jag ska plugga något med två andra vänner. Vi håller fortfarande på att leta efter någon bra och rolig klass.

Tell us about any traveling you have done or are planning to do:
Jag vill ju försöka resa så mycket som möjligt nu när jag är här. I Februari ska jag åka ner till Washington DC och träffa en svensk tjejkompis som jag åkte ner hit med. Även planer att åka upp till Boston då jag har några svenska tjejkompisar där uppe också. Sedan i sommar när barnen är på kamp så är planen att jag ska åka till Kalifornien, då det är så många ställen där jag ville besöka och se innan jag åker hem.

What have you gained during the year?
Jag har ju bara varit här i några månader, men jag har lärt mig så mycket redan t.ex. engelskan, så mycket nya ord på sån kort tid, deras kultur. Har du någon åsikt så säg det rakt ut för här säger dom verkligen hur dom tycker och tänker än vad svenskar gör där hemma.

What has been the best experience so far?
Min bästa upplevelse än så länge var nog nyår. Min pojkvän kom ju och besökte under jul och nyår så fick spendera det med honom. Så på nyårsafton åkte vi in till Times Square och fick se när bollen droppades med massa fyrverkerier. Det kändes som en film och det var så häftigt och få se det.

How have you been spending you pocket money?
Oj, shopping! Shopping, shopping, shopping. Man tänker inte på att man lägger så mycket pengar på shopping men det gör man. Jag tog ju med mig så mycket kläder för jag trodde att man inte skulle shoppa så mycket för man ville resa en del. Men ett tips, packa så lite så möjligt för du kommer köpa så mycket här sen. Försöker väl spara lite varje vecka, men annars så går det mesta till att shoppa.

What do/did you find most challenging about being an au pair?
När jag bara hade varit här i en vecka skulle jag sagt att engelskan var det svåraste att vara som au pair för man kan inte riktigt uttrycka sig så mycket som man vill. Men efter 2 månader så är det inga problem längre, så det mest svåraste som JAG tycker att vara som au pair är väl att man försöker så mycket för att få barnens respekt. Att dom ska lyssna på en och göra som man säger.

Write a short message to anyone thinking about joining Skandinaviska Institutet / Au Pair in America:
Jag är så nöjd med att jag valde Skandinaviska Institutet. Allt är väldigt enkelt och man får all hjälp man behöver. Man kan alltid ringa, maila eller sms:a om det är så att man har några frågor om något.