Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram TikTok

Alva, Chicago

Ålder på värdbarnen: 10 & 12 år
Har varit i USA i: 4 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag visste inte vad jag ville göra efter studenten och kände att jag hade valt fel linje på gymnasiet, så hittade av en slump Skandinaviska Institutes hemsida och tyckte det verka väldigt kul att åka som Au Pair. Jag ville gärna kombinera jobb och resande så det kändes perfekt, var också sugen på att få ta del av en annan kultur och testa bo i något annat land än Sverige!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av mina värdföräldrar, mina två värdbarn och våra två hundar. Jag trivs verkligen med dom och dom har blivit som en extra familj. Det som är kul med lite äldre värdbarn är att man blir både som deras storasyster och deras aupair, vi har många gemensamma intressen och har oftast lätt att kommunicera med varandra. Vi har även en liten tradition i familjen att äta pizza och kolla film tillsammans på fredagskvällarna.

Beskriv området du bor i:
Jag bor lite söder om Chicago, cirka 15 minuter avstånd med bil till downtown Chicago. Jag trivs verkligen i Chicago, finns mycket att både se och göra så som museum, shopping, sightseeing och massa restauranger.

Visste du att Chicago är USAs 3e största stad? Området som jag bor i är också väldigt fint och nära till nästan allt, gångavstånd till barnens skola, stranden, matbutiker, caféer, gym och olika butiker.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Vid 07 på morgonen så brukar jag kolla till mina värdbarn och se så att dom är vaken och hjälpa till med något ifall det behövs, sen vid 7.30 så går vi ner och fixar deras lunch och frukost, sen vid 8 åker vi mot skolan som ligger ca 10 minuter bort.

Deras skoldag slutar vid 15 tiden men oftast så hämtar deras pappa dom. Dom har även en hel del aktiviteter som jag brukar skjutsa och hämta dom ifrån, sen så fixar vi middag vid 18/19 tiden och kollar oftast en serie samtidigt.

Jag har en hel del fritid i den här familjen, då brukar jag antingen gymma, träffa vänner, prata med min familj i Sverige eller åka till downtown.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
I februari ska jag och en kompis åka till Orlando i Florida för att göra en Au Pair weekend på Disney world, men innan jag hittade den så hade jag planer på att studera arkitektur och engelska eller italienska.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag ska till Miami med en svensk kompis som också är au pair, sen ska jag till Orlando på min au pair weekend, sen brukar min värdfamilj åka till St Louis och Michigan på sommaren.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det bästa har nog varit alla nya människor man träffar, jag har hittat vänner för livet genom att vara au pair, vissa som jag kommer kunna fortsätta träffa i Sverige och vissa som bor i Sydamerika, man blir verkligen som en liten familj.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Den största utmaningen har varit att jag inte trivdes i min första familj men valde att gå i rematch och hittade min nuvarande familj och det är jag väldigt tacksam för.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
Bara gör det! Tycker du inte om det så kan du alltid åka hem, det är bättre att testa tycker jag! Man träffar så många nya människor, får ta del av så många olika kulturer och utvecklas så otroligt mycket som person, jag är så glad att jag åkte och kommer bära med mig det här hela livet!