Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Alva, Connecticut

Ålder på värdbarnen: 4, 6, 8 år

Har varit i USA i: 6 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair för att jag har alltid varit nyfiken på den amerikanska kulturen och hur det amerikanska livet är. Jag ville upptäcka mer än vad man gör som turist och för att jag älskar att jobba med barn. Jag kände även att jag inte riktigt var redo att börja plugga efter studenten och 1års jobb så att åka som au pair passade mig jättebra.

Berätta lite om din värdfamilj!
I min värdfamilj finns det en mamma, pappa och 3 underbara, snälla och energiska barn. Två tjejer på 4 & 8 samt en kille på 6år.  Jag kommer väldigt bra överens med både mina värdföräldar och värdbarn. Min värdfamilj är väldigt intresserade av sport och framförallt ishockey, vilket passar mig perfekt då jag själv spelat. Dom är väldigt stöttande och gör allt dom kan för att jag ska få ett så bra år som möjligt. Jag kunde inte ha fått en bättre familj.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en liten stad i Connecticut. Här har vi butiker, restauranger, skolor och gym. Ungefär 10 minuter bort har vi ett shoppingmall, fler restauranger, bio, bowling och vi har väldigt nära till naturen, både havet och skogen.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag för mig börjar vid 7 med att fixa frukost, packa deras väskor med snacks och lunch, se till att dom 2 äldsta gör sig klara inför skolan sen följer jag dom till bussen vid 8. Sen hjälper jag den yngsta att göra sig klar och sedan vid 8.45 skjutsar jag henne till preschool. Jag är ledig mellan 9-11.45 onsdag-fredagar och på tisdagar är jag ledig 9-1.45 och varje måndag är jag ledig. När jag är ledig träffar jag mina vänner, åker till gymmet eller bara vilar hemma. När jag hämtat den yngsta på preschool åker vi hem och äter lunch, leker, pysslar tills 3 då vi möter dom två äldsta vid bussen. Väl hemma äter vi snack, gör läxor, leker tills det är dags för aktiviteter vilket barnen har nästan varje dag. På tisdagar är det fieldhockey, på onsdagar har vi ishockey och dans, på torsdagar simning och dans osv. Efter aktiviteterna åker vi hem och fixar middag och vid 7/7.30 slutar jag men jag stannar ofta med dom en stund om jag inte ska till gymmet eller träffa vänner.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag ska ta en travel class till Niagara Falls och har tänkt ta en UCLA online course eller en annan travel class.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har varit till Boston och Buffalo med kompisar sen har jag varit till Killington, Vermont med min värdfamilj över nyår. I april ska jag till D.C och i Juni Niagara falls. Jag har även planerat resor till bland annat North/South Carolina, LA, Florida, San Fransisco, Las Vegas.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Svår fråga, kan nog inte välja en grej, alla minnen och skratt man kommer ha med sig i hela sitt liv. Och min värdfamilj som har blivit som en andra familj för mig.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Att flytta till ett helt nytt land och bo med främlingar var till en början lite jobbigt, men man kommer in i det snabbt.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Åk!!! Att jag åkte som au pair är nog det bästa beslut jag tagit i mitt liv hittills. Man växer så mycket som person redan vid dag 1. Du får se och uppleva så mycket på ett helt annat sätt än om du bara åker hit på semester. Du får bo hos en amerikansk familj, ta del av deras livsstil och traditioner, jobba med barn och resa på fritiden!!!