Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Andrea, Philadelphia

Ålder på värdbarnen: 8, 12, 13 & 16
Har varit i USA i: 7 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag ville uppleva något jag aldrig kommer glömma, komma ut ur min comfort zone och göra något kul, samtidigt som jag kan jobba med barn som jag har trivts med väldigt bra innan.

Berätta lite om din värdfamilj!
De är väldigt skojiga och otroligt pratsamma. Det är aldrig en tyst minut i huset. Det är intressant att höra om saker, särskilt då de är äldre än de flesta.

Beskriv området du bor i: 
Man kan enkelt ta tåget in till centrum av Philly, men här ute i ”the suburbs” finns verkligen allt man kan tänka sig och behöver. Det är intressant hur mycket av allt det finns. Det känns nästan som de har en regel att det alltid ska finnas bio, matbutik och shoppingcenter 10 min ifrån var du än bor.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag väcker dem och hjälper till med morgonrutinen, är sedan ledig tills de kommer hem från skolan då jag leker med 8-åringen. Sedan hämtar jag de som inte kom hem med bussen, sedan kommer vi hem och äter middag, hjälper den yngsta med kvällsrutinen och läser för henne. Till sist packar jag lunch för dagen efter.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Tog en travel-class till New Orleans och en bartenderutbildning.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har varit i Kalifornien, New Orleans, Las Vegas och New York. Det jag har planerat är att åka till Boston, Chicago, Montreal, eventuellt Toronto, Texas, Alaska och Hawaii.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Redan när jag bara hade varit här 1-2 månader kände jag hur otroligt mycket jag hade utvecklats som person! Bara att ta sig iväg och göra en sådan här häftig grej gör att man utvecklas så mycket, och verkligen får lära sig hantera alla olika situationer helt på egen hand på ett annat sätt än vad man någonsin har gjort tidigare.

Och jag minns också hur nervös jag var inför att prata engelska och över att det skulle kännas så onaturligt, men det är helt och hållet naturligt nu när jag är här och så kommer det att förbli i framtiden.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
När hemlängtan började komma och jag bara har börjat längta efter alla småsaker som man aldrig uppskattade på samma sätt när man var hemma i Sverige.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Jag vet inte hur ska förklara detta utan att det låter överdrivet och falskt, men SI är verkligen den bästa organisationen som finns. Jag har hört en del dåliga saker från Au pairer om andra organisationer, men aldrig om denna. Och de har verkligen varit helt fantastiska genom hela processen! Det enda jag kan säga är att du begår ett stort misstag om du väljer någon annan. Ärligt talat. XD