Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Anna, Chicago

Ålder på värdbarnen: 10 och 13, (tvillingar)
Har varit i USA i: 7 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair för att få nya erfarenheter innan jag ska börja plugga igen. Ville också uppleva USA och hur det är att bo och leva i en annan kultur. Ville även utveckla min engelska.

Berätta lite om din värdfamilj!
Jag bor i en helsvensk familj utanför Chicago, Illinois, som består av en mamma, pappa och tre barn. En aktiv familj med intressen liknande mina egna.

Beskriv området du bor i:
Bor i en lugn förort 40 minuter norr om Chicago. Här är ganska likt Sverige, (södra delen av Sverige). Jag trivs fantastisk bra och jag älskar kontrasterna jag kan få, (storstad/lugn förort).

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag för mig börjar klockan 7 på morgon med att jag väcker barnen och hjälper dem att bli klara för skolan och ser till att de kommer med skolbussen. Jag har sedan hela dagen ledigt när barnen är i skolan, då brukar jag gå till gymmet, tvätta barnens kläder och lakan, träffa kompisar eller bara slappa hemma. När barnen kommer hem från skolan är min uppgift att se till att läxan blir gjord och senare att laga middag innan min dag slutar när barnen går och lägger sig.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har tagit så kallade ”weekend classes”, vilket är en kurs som varar en helg, (fre-sön), och kan handla om allt från staden man är i till film and arts.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Under mitt år har jag inte gjort så mycket resor, men planerar att resa mycket under sommaren så jag är ledig hela sommaren när min värdfamilj åker till hem Sverige.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Skulle nog säga mina kompisar, självsäkerhet och utvecklandet av engelskan.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Största utmaningen är att acceptera att jag och min värdfamilj har olika sätt att se på vissa saker och därmed kompromissa kring detta. Även saknaden till Sverige och familj/vänner har varit svårt stundtals.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Om ni funderar på att åka, se till att förbereda er ordentligt, läs bloggar, läs om hur andra upplever det och ställ frågor till f.d au pairer. VÅGA TA CHANSEN ATT ÅKA, det kommer vara värt det!