Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Upplev landet "down under" som au pair!

Res runt i Australien

Passa på att resa runt i och utforska Australien när du är där som au pair!
Du har 1,5 dag garanterad ledighet varje vecka (behöver inte vara sammanhängande), en veckas betald semester som au pair i 6 månader och två veckors betald semester som au pair i 9 eller 12 månader och du får 300 AUD i bonus efter 6, 9 eller 12 fullföljda månader.

Då du reser på ett Working Holiday-visum har du möjlighet att stanna i sammanlagt tolv månader i Australien. På så sätt kan själv utforma programmet som du önskar. Du kan arbeta som au pair i minst 6 månader och max 12 månader. Om du väljer att stanna som au pair färre än 12 månader kan du stanna kvar i Australien resterande månader på ditt visum för att resa eller skaffa andra jobb.

Din värdfamilj

Alla våra värdfamiljer blir, precis som du, intervjuade för att bli antagna till programmet. När du ska välja familj får du förslag på lämpliga familjer. Du väljer sedan själv vilken värdfamilj du vill tacka ja till. Vi kommer att förbereda dig med en lista på möjliga frågor till värdfamiljen. Om du hittar en värdfamilj du tycker bra om kan du antingen tacka ja direkt vid första telefonsamtalet eller tillsammans med familjen komma överens om datum för ytterligare samtal.

Vanliga frågor

Vem kan söka?

Du kan söka om du är mellan 18 och 30 år, har giltigt körkort, har minst 200 timmars barnerfarenhet från att vara barnvakt utanför familj/släkt, har gymnasiekompetens och är vid god hälsa. Visumkraven är att du är svensk medborgare, har ett giltigt pass och aldrig…

Hur länge kan jag stanna?

Programmet gör det möjligt för dig att arbeta som au pair i 6, 9 eller 12 månader. Förlängning sker på plats genom överenskommande mellan dig och din värdfamilj. Du kan också välja att resa runt upp till 6 månader efteråt, vilket ditt ”Work and Holiday”-visum…

Vad ingår i arbetet?

I arbetsuppgifterna som au pair ingår barnomsorg och lättare hushållsarbete. Beroende på behovet hos värdfamiljen arbetar du mellan 15 och 35 timmar per vecka och har minst en och en halv dag ledigt i veckan.