Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Om programmet

Vi på Skandinaviska Institutet erbjuder ett sexmånaders program, med möjlighet till 6 månaders förlängning som au pair i Australien. Du kan också välja att resa eller arbeta i ytterligare 6 månader efter de första 6 månaderna på samma visum. 

I arbetsuppgifterna som au pair ingår barnomsorg och lättare hushållsarbete. Beroende på behovet hos värdfamiljen arbetar du mellan 15 och 40 timmar per vecka och har minst en och en halv dag ledigt i veckan mot en ersättning på AUD 195-295 per vecka. Vi har två olika program i Australien: Au pair Classic och Au pair platinum. Skillnaden mellan programmen är vilken erfarenhet/bakgrund du har och vilken ersättning du får.

Au pair classic: Du

  • är mellan 18 och 30 år
  • har giltigt körkort
  • har minst 200 timmars barnerfarenhet från att vara barnvakt utanför familj/släkt
  • har gymnasiekompetens
  • är vid god hälsa

Au pair platinum: Du

  • är minst 21 år och uppfyller ovanstående krav
  • är utbildad förskollärare eller har 2 års aktuell heltidserfarenhet inom barnomsorg

För oss är det viktigt med personlig service och vi ger dig fullt support både här i Sverige och i Australien. Inför din au pair-resa förbereder vi dig på bästa möjliga sätt. Vi hjälper dig med din ansökan och att hitta en lämplig värdfamilj. När du anländer till Sydney påbörjar du din vistelse med en inledande 3-dagars Orientation och därefter reser du till din värdfamilj. Transport från flygplatsen organiserar vi och det ingår i programavgiften.

Under din vistelse har du regelbunden kontakt med vårt kontor i Sydney. Du kan alltid kontakta dem om det är något du behöver hjälp med. Vårt kontor är centralt beläget i Sydney. Våra kollegor i området är tillgängliga dygnet runt och finns där för dig om du behöver hjälp – vid olycksfall, sjukdom eller andra situationer. På vårt kontor kan du även träffa deltagare från hela världen, använda Internet, läsa tidningar eller böcker och få tips på aktiviteter. Om du efter dina sex månader som au pair vill arbeta med exempelvis fruktplockning kan våra kolleger på ’Job Desk’ hjälpa till i sökandet efter arbete. På vår ’Travel Desk’ kan du boka billiga buss- och flygbiljetter.