Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Så här söker du:

1. Du hör av dig till oss, t ex genom en intresseanmälan på vår hemsida. Anmäl intresse

2. Vi mailar dig ett ansökningsformulär, som du fyller i med information om dig själv, din erfarenhet, när du vill resa m m. Du mailar sedan tillbaka den till oss.

3. När vi har tagit emot ditt ansökningsformulär startar vi din personliga online-ansökan. Här får du en överblick över vad som ska finnas med i en komplett ansökan, exempelvis brev till värdfamiljer, foton och referenser.

4. När din ansökan är komplett med alla handlingar är det dags för en personlig intervju, som sker via Skype. Din intervju genomförs oftast med en före detta au pair. På intervjun går vi igenom saker som kan vara bra att känna till som au pair och ser till så att du får svar på dina frågor.

5. Efter intervjun är det dags att göra din video och vi sammanställer din ansökan.

6. Så snart din ansökan är komplett och du är godkänd som sökande påbörjas matchningen med värdfamiljer. Våra värdfamiljer har precis som du blivit intervjuade innan de antas till programmet. När en värdfamilj fattar intresse kommer de att kontakta dig via mejl och ni bestämmer tillsammans en lämplig dag att höras på Skype. Vi hjälper dig såklart med förberedelser och tips på frågor inför intervjun.

Syftet med samtalet är att lära sig så mycket som möjligt om hur och var familjen bor, vilka dina arbetsuppgifter är etc. Du behöver inte besluta om du vill gå vidare med familjen eller inte direkt efter samtalet. Ofta pratar du med samma familj flera gånger om de känns intressanta. Under tiden kan du komma att bli kontinuerligt kontaktad av nya familjer, tills att du har hittat din familj!

7. När du har tackat ja till din värdfamilj bestämmer ni vilket avresedatum som passar för er båda. Vi har avresor året runt, så det finns stor flexibilitet. Så snart du tackat ja till en värdfamilj får du en bekräftelse och vidare information från oss för att förbereda dig inför din vistelse i Australien. Avresor

8. Visum och andra förberedelser: När du har hittat din värdfamilj behöver du bland annat ordna ett Working Holiday visum och boka dina flygbiljetter. Du kommer att få detaljerade anvisningar för hur man fyller i visumdokumenten. Visumet ger dig möjlighet att arbeta som au pair i Australien i en värdfamilj i upp till 12 månader.

9. Din resa börjar – och vi finns med dig hela vägen!