Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Om Australien

Att resa som au pair till Australien ger dig en unik möjlighet att uppleva landet ”Down Under”, känt för sin avslappnade livsstil, stränder, surfing och dykmöjligheter, inte minst längs Stora barriärrevet. Australien rymmer allt från stadsliv med trendig puls till spännande naturäventyr ute i den vidsträckta vildmarken. Som au pair får du chansen att vara med om allt detta!

Australien är det sjätte största landet i världen. Samtidigt har det den lägsta befolkningstätheten på endast två invånare per kvadratkilometer. De 24 miljoner människorna lever mestadels nära kusten. 85% av landet består av nästan obebodd öken och den berömda ”Outback”.

Australien har över 7.000 stränder – mer än något annat land. 140 miljoner får på 53.000 gårdar, producerar mer än 70% av all ull i världen. Australien har 24 miljoner nötdjur och är största nötköttexportören i världen.

Den flora och fauna som finns i Australien är unik. Det finns minst 25.000 växtarter. Naturliga monument som Ayers Rock, Kakadu National Park eller Stora Barriärrevet är anledning nog att besöka Australien.

Allmän information

Area: 7,7 miljoner km2
Befolkning: drygt 24 miljoner
Huvudstad: Canberra

Vaccination/hälsa

Vaccin mot stelkramp, difteri och hepatit A och B bör ses över. Rådgör med en vaccinationsmottagning innan avresa.

Klimat

Under den australiska våren och sommaren (november till mars) finns i norr, ett tropiskt klimat. I söder är det varmt. Under den australiska hösten och vintern (april-oktober) är dagarna i norra och centrala Australien varma och nätterna svala. I söder, svala dagar med enstaka skurar, men mest sol. Snöfall förekommer endast i bergsregioner i sydost.

Tidszon

Central European Time (CET) +7 till +9 timmar.

Telefon

Från Sverige till Australien slår du 0061, sedan riktnumret utan nollan och därefter abonnentnummer.