Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Värdfamiljen

Många av våra australiska värdfamiljer har redan tidigare välkomnat au pairer i sitt hem och förstår de utmaningar du står inför när du blir en del av en annan familj och kultur. Alla familjer har olika livsstil beroende på arbetsscheman, barnens ålder, var de bor och deras intressen.

De flesta värdfamiljer är par med flera barn. Ofta arbetar båda föräldrarna, men det finns också familjer där en förälder är hemma och av olika skäl är i behov av ytterligare stöd, t.ex. på grund av att de väntar tillökning, eller för att de har fler än tre barn.

Alla våra värdfamiljer blir, precis som du, intervjuade för att bli antagna till programmet. När du ska välja familj får du förslag på lämpliga familjer. Du väljer sedan själv vilken värdfamilj du vill tacka ja till. Vi kommer att förbereda dig med en lista på möjliga frågor till värdfamiljen. Om du hittar en värdfamilj du tycker bra om kan du antingen tacka ja direkt vid första telefonsamtalet eller tillsammans med familjen komma överens om datum för ytterligare samtal.

Vi gör vårt bästa för att matcha dig med en värdfamilj vars barnomsorgsbehov passar din erfarenhet och vars livsstil och intressen kompletterar dina. Du kommer att få kontakt med en eller flera australiska familjer och har då möjligheten att ställa frågor för att få veta mer om familjen, barnen, hemmet, området, och de sysslor de förväntar sig att au pairen ska sköta. Du kommer förmodligen att tala mer än en gång med din värdfamilj innan du åker till Australien.

Outback – en särskild australisk upplevelse

Några av våra familjer bor på gårdar många mil från större samhällen. I samhällena finns affärer, parker och caféer. I de flesta värdfamiljer finns det tillgång till en bil. Dessutom har alla värdfamiljer tillgång till Internet. Gårdarna är ofta mycket vackert belägna och du kommer att lära känna det fascinerande djurlivet i Australien på nära håll.

Här kan du få vara med om en hel del genuint australiska upplevelser bl.a. åka fyrhjuling, rida, åka privat jetplan och vara med på hästkapplöpning i området. I sådana här regioner är det vanligt att alla känner varandra och är vänliga mot nyanlända. I ”Outback Australia” tillbringar du mycket tid med värdfamiljen. Livet i den australiska vildmarken är ganska tyst, men bjuder på överraskningar!

Vanligtvis arbetar minst en förälder på gården medan till exempel mamman är hemma eller arbetar i ett annat yrke. Barnen får oftast skjuts med bil eller skolbuss till sin skola eller till dagis. För småbarn finns det ofta ingen barnomsorg i närheten, så dessa familjer är särskilt glada över en au pair som kan ta hand om barnen under dagen.

Samhällen på landsbygden

Vissa lever i mer lantliga städer, tre timmar bort från en större stad. Det finns vanligtvis inget nattliv, men allt du behöver i det dagliga livet – till exempel kaféer, gym, bibliotek och butiker. Dessa platser är ofta vackert belägna och förbundna med buss eller tåg till några större städer. Detta kan vara i mitten av Queensland, och ibland vid kusten i New South Wales.

Större städer

Några av våra värdfamiljer bor i större städer eller förorter i områden av New South Wales, Queensland, Victoria och Western Australia. Även i stora städer så som Sydney, Melbourne och Brisbane ligger vissa förorter längre ut – men med buss eller tåg är det lätt att köra på 30 minuter till centrum. Trafiken i dessa områden är oftast lugn med tanke på att det är storstäder.

Oavsett var du ska bo – viktigast av allt, enligt vår erfarenhet, är att du trivs med värdfamiljen och med barnen du tar hand om.