Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Upptäck Mittens rike!
Lär dig mandarin och undervisa barn

Din värdfamilj

Du väljer själv din värdfamilj! Under matchningsprocessen får du möjlighet att prata med flera familjer samtidigt. Alla våra värdfamiljer är noggrant kontrollerade och godkända. Familjernas hem är besökta och en personlig intervju har gjorts.

När du är i matchningsprocessen kommer din ansökan att gå ut till våra kinesiska värdfamiljer. Du kommer att få information om familjerna som är intresserade av dig och du bestämmer själv om du vill gå vidare och veta mer om en familj eller inte.

Språk- och kulturkurs

Som au pair i Kina kommer du inte bara att få uppleva hur vardagslivet och människorna fungerar i landet, du kommer även att få lära dig grunderna i mandarin och gå en kurs i kinesisk kultur!

Att lära dig språket underlättar naturligtvis din tid i Kina, men är också meriterande för dig i din framtida karriär och utvecklande för dig som person. Du kommer studera mandarin 4,5 timmar i veckan. Lektionerna hålls av utbildad personal och håller en hög standard.

Du kommer också att gå på en kulturkurs en gång i månaden. Det gör att du får en fördjupad kunskap om landets seder och traditioner.

Vanliga frågor

Kan jag söka även om jag inte har körkort?

Ja, du får inte lov att köra bil i Kina.

Kan killar söka som au pair i Kina?

Ja, självklart!

Hur länge kan jag vara au pair i Kina?

Du kan välja mellan 3 till 12 månader. Du kan även börja med t ex 3 månader och sedan på plats välja att förlänga in vistelse.