Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen består av fem olika steg, som alla går ut på att du ska känna dig så väl förberedd som möjligt inför din vistelse i Kina. I din ansökan får du möjlighet att berätta om dig själv och din erfarenhet. Vårt mål är att du ska hitta en värdfamilj som passar bra ihop med just dig och vi hjälper dig hela vägen!

Steg 1 – Intresseanmälan
För mer information eller för att starta en ansökan skickar du in en intresseanmälan till oss. Det gör du här:https://scandinavianinst.se/au-pair/kina/ansok/

Steg 2 – Starta ansökan
Kontakta oss för mer information! Ansökan består av följande delar: Ansökningsformulär, Personligt brev, Video, Bilder, Pass, Hälsoundersökning, Polisregisterutdrag, Referenser.

Steg 3 – Personlig intervju
När din ansökan är påbörjad gör vi en personlig intervju med dig via Skype. På intervjun ställer vi kompletterande frågor, pratar engelska, går igenom information om programmet och svarar på dina frågor.

Steg 4 – Matchningsprocessen
När din ansökan är komplett presenteras den för våra värdfamiljer i Kina. De får sedan möjlighet att kontakta dig. Vi har ingen begräsning på hur många familjer du kan prata med, eller hur länge du kan vara i matchningsprocessen. För oss är det viktigt att du hittar en familj som passar just dig. Du bestämmer själv när du hittat ”din” värdfamilj och vill tacka ja.

Steg 5 – Sista förberedelserna
När du har matchat med en värdfamilj är det dags att börja söka visum. Du kommer att få ett informationspaket hemskickat till dig med mer information om ditt nya hem, ditt ombud på plats och dokument till din visumansökan. Vi hjälper dig med din visumansökan. Avgångar till Kina sker varje månad.