Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Så här söker du:

1. Du hör av dig till oss med en intresseanmälan! (Se ”Ansök”)

2. Du fyller i ett ansökningsformulär på engelska. Detta skickas in via mejl.

3. Nästa steg är att skriva ett personligt brev till värdfamiljer och även skicka med bilder. Vi behöver även tre referenser.

4. Personlig intervju – När du har kommit en bit på vägen med din ansökan är det dags för en intervju som sker via skype. På intervjun går vi igenom saker som kan vara bra att känna till som au pair och ser till så att du får svar på dina frågor.

5. Efter intervjun kompletterar du din ansökan med kopia på pass, körkort, polisutdrag och en video.

6. Så snart din ansökan är komplett och du är godkänd som sökande påbörjas matchningen med värdfamiljer. Våra värdfamiljer har precis som du blivit intervjuade innan de antas till programmet. När en värdfamilj fattar intresse kontaktar vi dig angående en lämplig tid för samtal med familjen. Förbered dig genom att fundera på frågor i förväg!

Syftet med samtalet är att lära sig så mycket som möjligt om hur och var familjen bor, vilka dina arbetsuppgifter är etc. Om en familj tackar nej, eller du själv beslutar dig för att tacka nej, fortsätter vi att söka efter en lämplig värdfamilj åt dig. Det är fullt förståeligt om du blir nervös vid samtalet, så tveka inte att fråga på nytt om det är något du inte förstått. Det är det enda sättet du kan få en bra bild av din framtida värdfamilj!

7. Din värdfamilj – Många värdfamiljer söker en flexibel au pair med stort intresse för barn. Ju mer barnerfarenhet man har, desto bättre. Möjligheten till placering ökar också om du kan tänka dig att ta hand om barn under 2 år och/eller bo på landsbygden. Så snart du tackat ja till en värdfamilj får du en bekräftelse, en handbok samt övrig information för att förbereda dig inför din vistelse på Nya Zeeland.

8. Förberedelser – När du har hittat din värdfamilj behöver du ordna med förberedelserna inför avresan. De består av visum, flyg, internationellt körkort och hälsoundersökning. Du kommer att få hjälp och stöd av Skandinaviska Institutet genom alla nödvändiga steg.

9. Din resa börjar – Vi har avresor året runt! Se resedatum.