Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Värdfamiljen

Du väljer själv din värdfamilj och du kan komma i kontakt med familjer redan på ett tidigt stadium i ansökningsprocessen. Du kan känna dig trygg med att vi har kontrollerat alla familjer noga. Innan värdfamiljerna godkänns har våra medarbetare i Nya Zeeland besökt dem och gjort en personlig intervju.

Människorna i Nya Zeeland är mycket varma, vänliga och välkomnande, kanske beroende på att landet har en förhållandevis liten befolkning. En typisk familj består av 2 – 3 barn. Hälften av befolkningen bor i städer som Wellington och Christchurch, medan övriga bor på landsbygden. Befolkningen är multikulturell, men de flesta nyzeeländare är av europeisk härkomst. Engelska är det officiella språket och en majoritet av befolkningen talar engelska.

Nyzeeländare är kända som vänliga, enkla och generösa människor. Deras vänliga natur skapar en välkomnande atmosfär, som gör att många människor gärna turistar i Nya Zeeland. Ett starkt idrottsintresse har bidragit till att de har ett gott rykte när det gäller fair play samt team work. De är också är kända för att vara mycket generösa när det gäller att hjälpa människor i nöd. Nyzeeländarna är dessutom mycket intresserade av andra kulturer och är kända för att resa mycket.

För att bli en del av en nyzeeländsk familj och framgångsrikt ta hand om deras barn, krävs det att du helt och hållet förstår dina plikter och ditt ansvar. Som au pair eller deltagare måste du komma ihåg att flexibilitet, ömsesidig förståelse och respekt är mycket viktigt. Att ta hand om barn är, som du säkert vet, ett uppdrag som kräver stort ansvar och du förväntas att alltid utföra dina sysslor med omsorg och gott omdöme.