Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Varför åka?

Att resa som au pair till Nya Zeeland kan bli ett av de mest spännande och minnesvärda år i ditt liv! Vi har tagit fram ett omfattande program där vi hjälper dig med alla praktiska arrangemang kring att ta sig till Nya Zeeland, leva där och återvända hem.

Nya Zeeland sägs vara ett av de vackraste länderna i världen med sin storslagna natur, lummiga skogar, rika djurliv och behagliga klimat. Människorna är kända för sin vänlighet, ärlighet och familjesammanhållning. Som au pair blir du en del av allt det här och bjuds in i gemenskapen. Att resa som au pair till Nya Zeeland är ett utmärkt sätt att uppleva och ta del av landets fantastiska kultur, samtidigt som du lär dig språket och träffar nya vänner för livet.

Är du en ansvarsfull, öppen och nyfiken person, som dessutom tycker om att ta hand om barn och ungdomar? I så fall är au pair något för dig! Du lever tillsammans med en familj samtidigt som du tar hand om familjens barn, hjälper dem med läxläsning, följer dem till och från olika aktiviteter etc. För familjen är den extra hjälp en au pair kan ge ett mycket välkommet tillskott i deras barnomsorg.

Vi på Skandinaviska Institutet hjälper dig hela vägen när du söker som au pair till Nya Zeeland. Inför din vistelse bokar och planerar vi din resa, tecknar försäkring och hjälper dig att ordna ett lagligt visum. Vi ger dig hjälp och support från det att du påbörjar din ansökan till dess att du avslutat din au pair-vistelse.

Fickpengar

Ersättningen från familjen varierar beroende på antalet arbetade timmar per vecka.

30 timmar per vecka ger NZ$ 210
35 timmar per vecka ger NZ$ 240
40 timmar per vecka ger NZ$ 280
45 timmar per vecka ger NZ$ 340

Du kan få upp till 390 NZ$ för 45 h/vecka, men då måste du ha en examen som är barnrelaterad, t ex lärarexamen som omfattar sex månaders erfarenhet och är aktuell, eller ha arbetat heltid i 12 månader med barn. Dessutom måste din engelska vara på en hög nivå.

Personliga utgifter (till exempel telefonsamtal eller bensin) står man själv för.

Programförmåner

  • Du arbetar max 45 timmar per vecka och får ersättning utifrån hur mycket du arbetar
  • Du får två dagar ledigt i rad (ofta helgen) och i många fall möjlighet till mer, våra familjer är mycket flexibla
  • Du får 210 – 340 dollar per vecka
  • Betald semester (4 veckor om du stannar 12 månader)
  • Det finns kontaktpersoner på plats som arrangerar olika aktiviteter.
  • Möjlighet att läsa engelskkurser för att ytterligare förbättra dina engelskkunskaper