Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Vanliga frågor

Vem kan söka?

Du behöver vara mellan 18 och 30 år, ha körkort, samt minimum 200 timmar dokumenterad barnerfarenhet. I arbetsuppgifterna som au pair ingår barnomsorg och lättare hushållsarbete.

Hur länge kan jag stanna?

Du kan resa som au pair till Nya Zeeland på mellan 6 – 12 månader.

Hur mycket arbetar man?

Du arbetar max 45 timmar per vecka.
Du får två dagar ledigt i rad (ofta helgen) och i många fall möjlighet till mer, våra familjer är mycket flexibla.

Hur mycket får jag betalt?

Du får 210 – 390 dollar per vecka beroende på hur många timmar du arbetar och vilken erfarenhet du har sedan tidigare.
Du får betald semester (4 veckor på 12 månader)
Du får en bonus på 520 NZD efter 12 månader

Väljer jag själv familj?

Ja, du väljer själv din värdfamilj och du kan komma i kontakt med familjer redan på ett tidigt stadium i ansökningsprocessen. Du kan känna dig trygg med att vi har kontrollerat alla familjer noga. Innan värdfamiljerna godkänns har våra medarbetare i Nya Zeeland besökt dem och gjort en personlig intervju.

Vilka arbetsuppgifter har jag?

Din huvudsakliga uppgift som au pair är att ta hand om familjens barn. Detta innebär inte endast barnpassning i sig, utan inkluderar även andra uppgifter gällande barnen. Det kan exempelvis vara att städa efter barnen, handla och laga mat till dem, skjutsa dem till och från skolan, eller andra fritidsaktiviteter.

Vad är en au pair?

En au pair är en person som bor i en värdfamilj och hjälper till med familjens barn och visst hushållsarbete. Au pairens huvudsysslor kretsar dock alltid kring barnen och hen blir en del av värdfamiljen. Oftast kommer au pairen från ett annat land och är intresserad av att lära sig om den nya kulturen och språket. Värdfamiljen och au pairen bestämmer tillsammans längden på vistelsen, men vanligt är ca 6-12 månader.