Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen består av fyra olika steg, som alla går ut på att du ska känna dig väl förberedd inför ditt år i USA. Ansökan handlar förstås också om att du ska få möjlighet att berätta om dig själv och din erfarenhet på ett så bra sätt som möjligt. Vårt mål är att du ska hitta en värdfamilj som du verkligen passar bra ihop med, så vi är noga med att ställa alla frågor som behövs. Och kom ihåg, vi är med och hjälper dig under hela vägen!

Steg 1 – Starta en ansökan
För att påbörja din ansökan registrerar du dig på vår hemsida genom att klicka på Ansök.
Hela din ansökan görs on line och vi hjälper dig gärna att få den så bra som möjligt!
Du behöver inte ha varit på ett informationsmöte för att kunna söka och det är inte bindande att söka genom oss.
Vi rekommenderar att du är klar med ansökan 2 till 6 månader innan du vill åka.

Via din on-line ansökan laddar du enkelt upp dina foton, video, referenser etc. Här beskriver du också vilken barnerfarenhet du har. Det går bra med vanlig barnpassning av vänners barn eller vänners syskon, grannars barn, förskola, fritids, lägerverksamhet mm. Du har hela tiden koll på hur långt du kommit med din ansökan, information om din placering och annan viktig information. Ansökningsprocessen är densamma för alla våra tre au pair-program till USA.

Vill du ha mer information innan du bestämmer dig för att söka? Var med på ett informationsmöte, eller gör en intresseanmälan, så ringer vi upp dig. Intresseanmälan, Informationsmöten

Steg 2 – Intervju
När du har kommit igång med din ansökan on line och uppfyller alla krav, kallar vi dig till en intervju på en ort i närheten av där du bor. Kan jag söka?
Vi har intervjuare runt om i hela landet och de har alla själva varit au pairer tidigare och kan berätta allt om hur det är att vara på plats.

Innan intervjun kommer du att få göra ett personlighetstest on line.

På intervjun går vi igenom vad som händer i nästa steg. Du har också möjlighet att ställa frågor och berätta om funderingar. Vi samtalar även en stund på engelska. På intervjun betalar du 185:- för polisregisterutdraget. Det är också det enda du behöver betala till oss innan du har matchat med en värdfamilj.

Steg 3 – Matchningsprocessen
När din ansökan är komplett, presenteras den för värdfamiljer i USA och de får möjlighet att kontakta dig. Vi har ingen begränsning på hur många familjer som kan kontakta dig åt gången, eller hur länge du är tillgänglig för matchning. Det är du som bestämmer när du har hittat ”din” värdfamilj och vill tacka ja! Läs mer om matchningsprocessen: Hitta din värdfamilj

Steg 4 – De sista förberedelserna
När du har tackat ja till en värdfamilj är det dags att söka visum. Du kommer att få ett ”placeringspaket” hemskickat från Au Pair in America i London automatiskt, fyllt med information om ditt nya hem, ditt ombud i USA, flygresan och J1-visum. Du behöver dock själv boka en tid på amerikanska ambassaden för att få ditt visum.

Du startar ditt år i USA med en 3 dagars orienteringskurs på Crown Plaza hotell nära New York tillsammans med andra au pairer från hela världen. Denna kurs ingår i ditt program utan extra kostnad. Orienteringsmöte i NY

Avresorna för au pairer sker året runt. Flygavgångar
Ditt exakta avresedatum kommer att bero på dina och din värdfamiljs önskemål. Generellt sett bör du vara tillgänglig för placering under en period på åtminstone 2-3 månader.

Vi har intervjuer på följande orter:

Stockholm
Göteborg
Malmö
Linköping/Norrköping
Uppsala
Västerås/Eskilstuna
Umeå
Luleå
Jönköping
Växjö
Kalmar
Örnsköldsvik
Karlstad
Örebro
Borlänge
Sundsvall
Kristianstad
Halmstad
Östersund
Gävle
Oslo