Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Nätverk

Som en av världens ledande organisationer för kulturellt utbyte, är Au Pair in America medvetna om att det är ett stort steg att leva i en ny kultur, som i USA. Vi kommer att se till att alla dina frågor blir besvarade under ansöknings- och placeringsprocessen. Du kommer att få all den support och vägledning du behöver innan du reser till USA!

Stöd på plats – Ditt lokala nätverk

Au Pair in America är stolta över den höga nivå av stöd de tillhandahåller under ditt år. Du kommer att placeras i ett område med andra au pairer som stöds av en professionellt tränad områdesrepresentant. Representanten kommer regelbundet att hålla kontakt med dig och din familj. Hon/han kontaktar dig inom 48 timmar efter det att du har anlänt och kommer att besöka dig och din värdfamilj under dina två första veckor där. Din representant kommer att finnas där för dig under ditt år och arrangerar sociala aktiviteter och utbildning för alla au pairer varje månad.

För nödfallsituationer kommer du också att få tillgång till ett 24 timmars gratis nödfallsnummer till vårt kontor i USA. Du har även kontakt med ditt svenska ombud under vistelsen i USA. Särskilt i början av vistelsen kan det kännas tryggt att kunna ringa/e-maila till en person som du känner sedan tidigare. Även din familj och anhöriga kan vända sig till ombudet i Sverige med frågor.

Vårt mål är att matcha dig med den familj som bäst passar dig och dina intressen. Om större problem skulle uppstå, är det viktigt att du pratar öppet med din områdesrepresentant och värdfamilj och försöker att lösa situationen. Om din områdesrepresentant tillsammans med dig anser att en omplacering är lämplig, kommer kontoret i USA att arbeta med dig för att finna en annan familj. Denna process kallas ”omplacering” (rematch). Omplaceringar görs generellt inte under den första eller de tre sista månaderna av din vistelse.