Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Orienteringsmöte i NY

OBS! Med anledning av coronaviruset: 
Au Pair in America har bestämt, efter rekommendationer från CDC (Centers for Disease Control and Prevention), att hålla alla Orientations on line mellan den 30:e mars och den 27:e april. Detta innebär att de som har en avresa under denna tid (främst au pairer som inte reser från EU) kommer att flyga direkt till sina värdfamiljer istället för till Orientation i New York. Detta beslut är taget för att minska risken för att våra au pairer smittas, då det viktigaste är att du som au pair och våra värdfamiljer kan känna sig trygga. Onlinekursen  kommer att täcka allt det som gås igenom på Orientation i vanliga fall. Vi fortsätter att följa utvecklingen och kommer att återkomma med information till er som reser efter den 27:e april.

Alla våra au pairer börjar sitt utbytesår med en obligatorisk, tre dagar lång orienteringskurs på Crowne Plaza Stamford hotell nära New York City, där vi står för boende och helpension. Det här gör vi för att du ska kunna bekanta dig med din roll som au pair redan innan du träffar din värdfamilj. Du kommer att tillbringa de tre dagarna med att gå på föreläsningar/workshops och träffa andra au pairer från hela världen.

På kursen kommer vi att ta upp ämnen som amerikansk kultur, barnomsorgsfrågor, förväntningar, kursval etc. Amerikanska Röda Korsets representant kommer att ge dig värdefull information gällande barnsäkerhet i USA. Detta är en utmärkt introduktion till livet i USA och vad du kan förvänta dig under året som ligger framför dig. Under orienteringen kommer du även att ha tid att koppla av med sightseeing och shopping. När dina tre dagar av träning är över hoppas vi att du reser till din familj fylld av självförtroende och väl förberedd för året som ligger framför dig!

Att vara au pair i USA kan också innebära en hel del bilkörning. För att du ska känna dig trygg som förare väljer därför en del värdfamiljerna att lägga till en exklusiv körutbildning i samarbete med AAA (Amerikanska motsvarigheten till Motormännen) för dig. Under körutbildningen tar man upp skillnader i amerikansk och europeisk trafikkultur gällande vägmärken, skyltning och lagar. Man går även igenom hur man kör säkert med barn i bilen. Körutbildningen är under en dag, vilket i så fall innebär att du reser en dag tidigare till USA.