Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Värdfamiljen

Upptäck USA och bli en del av en amerikansk familj! Som au pair upplever du ”the American life” inifrån och får en extrafamilj för livet! Vi har familjer över hela landet, i 170 spännande amerikanska områden.

Våra värdfamiljer finns i över 40 olika delstater i USA. De har alla olika livsstil beroende på arbetsscheman, barnens ålder, var de bor och deras intressen. Vi gör vårt bästa för att presentera värdfamiljer som passar dina erfarenheter och intressen bra.

En områdesrepresentant har kontrollerat och träffat varje värdfamilj, för att säkerställa att de och deras hem är lämpliga för en au pair. En representant kommer också att kontakta dig under de första 48 timmarna i värdfamiljen. Din områdesrepresentant ordnar även au pairträffar och finns alltid till hands.

Vad kan jag förvänta mig av värdfamiljen?
Din värdfamilj kommer att välkomna dig i sitt hem som en medlem av familjen. En av värdföräldrarna, eller en annan vuxen, kommer att vara med dig de första tre dagarna, för att du ska komma in i dina nya rutiner och uppgifter på ett bra sätt.

Värdfamiljen kommer att ge dig ett eget rum, måltider i hemmet och betala dig lön varje vecka. Du kommer att ha minst en ledig helg per månad. Din värdfamilj kommer också att bidra med ett studiebidrag på upp till 500 dollar.

Mina åtaganden
Att vara en au pair innebär att du måste vara beredd att tillbringa 12 månader i en amerikansk familj, samt ta hand om deras barn. Dina uppgifter kommer att vara kopplade till barnen och du förväntas inte utföra tungt hushållsarbete. Som familjemedlem förväntas du dock att göra din del av familjesysslorna.

Du tillhandahåller max 45 timmar i veckan, men inte mer än fem och en halv dag i veckan och inte mer än 10 timmar någon enskild dag.

Du kan bli ombedd att följa med familjen på semester och det kan då räknas som en del av dina två semesterveckor.

Ansvar och regler
Att ta hand om barn är, som du säkert vet, ett uppdrag som kräver ansvar, och du förväntas att alltid utföra dina sysslor med omsorg och gott omdöme. Som au pair måste du komma ihåg att flexibilitet, ömsesidig förståelse och respekt är mycket viktigt. Om du brister i omsorgen om barnen eller utför något brott, riskerar du att sändas hem. Då betalar du själv din flygbiljett hem.

Du förväntas ha kontakt med din områdesrådgivare varje månad. Om du överger programmet tidigt och inte lämnar USA, är Au Pair in America skyldiga att rapportera dig till Förenta staternas immigrationsmyndigheter. Om du stannar i USA utan tillstånd riskerar du att inte få komma tillbaka till landet under minst 5 år.