Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Sök i tid

Tänk på att dina möjligheter till placering ökar ju tidigare du söker. De allra flesta camper är ute i mycket god tid. Ju tidigare du söker, desto större är chansen att det finns lediga platser kvar inom just ditt kunskapsområde. Du kan ansöka om att jobba som lägerledare på summer camp i USA fram till och med 28:e februari 2023. Om du vill veta mer om campvardagen och ansökningsprocessen anmäl dig gärna till ett informationsmöte online.

Steg 1 – Ansök

Första steget är att skapa en ansökan som vi kan presentera för lägren i USA. Ansökan gör du on line. Du startar ett användarkonto som du använder under hela ansökningsperioden. Via ditt konto kan du enkelt följa din ansökan och få fortlöpande information. För att gå vidare och göra en ansökan online behöver du registrera dig och skapa ett konto – klicka på ”ansök” och följ instruktionerna.

Nu kan du logga in och påbörja din ansökan, lägga upp bilder samt hålla kontakten med oss. Du behöver inte färdigställa din ansökan med en gång utan kan logga in och ut som du själv vill.

Tänk på att lägga mycket tid på din ansökan. Ju bättre ansökan, desto snabbare och bättre möjlighet till en placering.

Steg 2 – Intervju

När du är klar med din ansökan behöver du göra en intervju. Intervjuerna görs on line via zoom. Tänk på att du behöver besöka amerikanska ambassaden i Stockholm eller Köpenhamn för att få ditt visum. I samband med ambassadsbesöket behöver du också träffa en av våra medarbetare, antingen i Stockholm eller i Malmö.

Kontakta oss när du känner dig redo för en intervju. Vi kommer nu att gå igenom din ansökan och komma med tips och råd. Inför intervjun behöver du göra den första delbetalningen på 750 kr. Det är först när du väljer att gå vidare med en intervju som du behöver göra första delbetalningen. Om du väljer att avbryta efter det att du gjort din betalning, men innan du gjort intervjun, kommer pengarna att sättas tillbaka på ditt konto igen.

Steg 3 – Godkänd ansökan

När din intervju är gjord och ansökan är komplett, behöver den godkännas av Camp America. Om du blir antagen har du mycket goda chanser att få en placering på sommarläger i USA!

Din ansökan kommer att läggas ut på Camp Americas databas on line. Endast läger som är anslutna till och godkända av Camp America har tillgång till databasen. Du blir kontaktad av camps som är intresserade av att anställa dig för sommaren. Man brukar hålla ett on-linesamtal med ansvarig camp- personal där de berättar om campen, rollen som ledare och din roll och var du kan ställa dina frågor. Det är möjligt att prata med flera camps samtidigt.

Steg 4 – Placerad!

När du fått en placering kommer du att hitta information om ditt camp på din on-line sida. Maila gärna ditt camp om du har några frågor!

Du kommer också att få ett “Placement Pack” skickat till dig, med information om lägret du ska resa till. Du får även dina visumhandlingar hemskickade. Dessa behöver du för att ansöka om visum. Tänk på att du behöver besöka amerikanska ambassaden i Stockholm eller Köpenhamn för att få ditt visum.

Nu när du vet att du verkligen kommer iväg är det också dags att göra den andra delbetalningen. De inbetalningarna är på sammanlagt 14 200 kr.Så snart du gjord sista delbetalningen bokar Camp America dina flygbiljetter och börjar arbeta med ditt visum. Observera att om du själv drar tillbaka din ansökan, får du inte tillbaka gjorda delbetalningar. (Undantag gäller hälsoskäl, vid uppvisande av läkarintyg).

Innan avresa blir du inbjuden till ett förberedelsemöte on line. På avresemöte går vi genom alla steg i förberedelse, vad händer som på plats i USA, arbete med barn och kulturella skillnader.