Skandinaviska Institutet

Ansökningsprocessen

Sök i tid

Tänk på att dina möjligheter till placering ökar ju tidigare du söker. De allra flesta camper är ute i mycket god tid. Ju tidigare du söker, desto större är chansen att det finns lediga platser kvar inom just ditt kunskapsområde.

Steg 1 – Ansök

Första steget är att skapa en ansökan som vi kan presentera för lägren i USA. Ansökan gör du on line. Du startar ett användarkonto som du använder under hela ansökningsperioden. Via ditt konto kan du enkelt följa din ansökan och få fortlöpande information. För att gå vidare och göra en ansökan online behöver du registrera dig och skapa ett konto – klicka på ”ansök” och följ instruktionerna.

När detta är klart får du ett e-mail med användarnamn och lösenord. Nu kan du logga in och påbörja din ansökan, lägga upp bilder samt hålla kontakten med oss. Du behöver inte färdigställa din ansökan med en gång utan kan logga in och ut som du själv vill.

Tänk på att lägga mycket tid på din ansökan. Ju bättre ansökan, desto snabbare och bättre möjlighet till en placering.

Steg 2 – Intervju

När du är klar med din ansökan behöver du komma på en intervju. Intervjuerna görs i Stockholm, Malmö, Helsingborg eller Lund. Om du inte kan ta dig till någon av de här städerna finns det möjligheten att göra intervjun via skype och senare träffa en intervjuare nära dig. Hör av dig för kolla upp dina möjligheter!

Kontakta oss när du känner dig redo för en intervju. Vi kommer nu att gå igenom din ansökan och komma med tips och råd. När din ansökan är komplett, inklusive dina referenser, kallas du till intervju. Inför intervjun behöver du göra den första delbetalningen på 1000 kr. Det kostar dock inget för att påbörja en ansökan. Det är först när du väljer att gå vidare med en intervju som du behöver göra första delbetalningen. Om du väljer att avbryta efter det att du gjort din betalning, men innan du gjort intervjun, kommer pengarna att sättas tillbaka på ditt konto igen.

Steg 3 – Godkänd ansökan

När din intervju är gjord och ansökan är komplett, behöver den godkännas av Camp America. Om du blir antagen har du mycket goda chanser att få en placering på sommarläger i USA!

I samband med att din ansökan blir godkänd av Camp America behöver du göra en andra delbetalning. Din ansökan kommer därefter att läggas ut på Camp Americas databas on line. Endast läger som är anslutna till och godkända av Camp America har tillgång till databasen. Lägren rekryterar dig utifrån de kunskaper och egenskaper som du har presenterat i din ansökan. Lägg därför ner mycket tid på din ansökan. Genom att göra andra delbetalningen bekräftar du att du vill gå vidare i ansökningsprocessen. När denna är gjord kan lägren ta del av din ansökan och du kan få en placering.

Steg 4 – Placerad!

När du fått en placering kommer du att hitta information om ditt camp på din on-line sida. Maila gärna ditt camp om du har några frågor!

Du kommer också att få ett “Placement Pack” skickat till dig, med information om lägret du ska resa till. Du får även dina visumhandlingar hemskickade. Dessa behöver du för att ansöka om visum. Tänk på att du behöver besöka amerikanska ambassaden i Stockholm för att få ditt visum.

Nu när du vet att du verkligen kommer iväg är det också dags att göra den tredje delbetalningen. Så snart du gjord sista delbetalningen bokar Camp America dina flygbiljetter och börjar arbeta med ditt visum. De tre inbetalningarna är på sammanlagt 14 200 kr.

Om du inte blir placerad får du tillbaka delbetalningarna du gjort. Men observera att om du själv drar tillbaka din ansökan, får du inte tillbaka gjorda delbetalningar. (Undantag gäller hälsoskäl, vid uppvisande av läkarintyg).