Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Priser & Info

Camp America hjälper dig med dina förberedelser inför resan för att underlätta för dig som söker för första gången. Camp America bokar och planerar din resa från Sverige hela vägen till ditt camp någonstans i USA, ansöker om dina visumformulär och tecknar en arbets- och reseförsäkring för hela vistelsen.

Kostnad sommaren 2021:

Kostnaden för administration, flygresa till USA, SEVIS-avgiften och försäkring är 14 200 kr.

I programpaketet ingår:

 • Resan från Sverige/Stockholm till ditt camp + Returresan från New York till Sverige (under förutsättning att du fullföljer dina 9 veckor på camp). Vill du resa från Köpenhamn istället, tas en extra avgift på 85o kr ut.
 • Heltäckande arbets- & reseförsäkring. Försäkringen täcker hela din vistelse i USA (9+4 veckor) och är godkänd av amerikanska myndigheter, vilket är ett krav för att kunna ansökan om J-1 visum.
 • Camp America betalar din SEVIS avgift till amerikanska myndigheter och ansöker  om ditt J-1 visum. Visumet behöver du själv hämta på amerikanska ambassaden personligen i Stockholm. SEVIS avgiften inte är samma sak som visumavgiften amerikanska ambassaden tar för sitt arbete.
  Visumet tillåter dig att arbeta på summer camp i 9 veckor + att resa fritt på egen hand i USA i ytterligare 4 veckor.
 • Informationsmöte on line innan avresa.
 • Kost och logi under vistelsen på lägret.

Övriga omkostnader

 • Polisregisterutdrag (på engelska) 225 kr. Betalas av den sökande och ska bifogas din ansökan.
 • Allmän hälsokontroll ca 800-1200 kr. Betalas direkt till din läkare och ska vara gjord på Camp Americas blanketter. (När du har fått en placering).
 • Visum 1440 kr. Betalas direkt till Amerikanska ambassaden (När du har fått en placering).
 • Resa till Amerikanska ambassaden, Stockholm.

Avbokningskostnader

Det är först när du väljer att gå vidare med en intervju som du behöver göra första delbetalningen på 750 kr. Om Camp America inte hittar en placering åt dig, så får du tillbaka det du har betalat. Men om du själv drar tillbaka din ansökan, så görs ingen återbetalning (med undantag för hälsoskäl, vid uppvisande av läkarintyg).

Vi följer noga den pågående corona-situationen i världen. Om du inte kan åka till USA sommaren 2021 på grund av svenska eller amerikanska reserestriktioner, återbetalas hela programavgiften.

Fickpengar

Tänk på att arbetet kan jämföras med ett volontärarbete och att ersättningen är därefter. Syftet med ditt arbete är att du ska kunna dela med dig av de kunskaper du har till barnen som finns på lägret, samtidigt som du ägnar dig åt något som du tycker är intressant och roligt. Ersättningen varierar beroende på ålder, utbildning, tidigare erfarenheter och arbetsuppgifter. Nedanstående gäller för en period på 9 veckor.

Counsellor
18 år $750
19 – 20 år $850
21+ år $950
Special Needs Counsellor + Advanced Skills
18 år $850
19 – 20 år $950
21+ år $1050