Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Priser & Info

För att underlätta för dig som söker för första gånger, hjälper Camp America dig med dina förberedelser inför resan. Camp America bokar och planerar din resa från Sverige hela vägen till ditt camp någonstans i USA, ansöker om dina visumformulär och tecknar en arbets- och reseförsäkring för hela vistelsen.

Kostnad sommaren 2020:

Kostnaden för administration, flygresa till USA, SEVIS-avgiften och försäkring är 14 200 kr.

I programpaketet ingår:

 • Resan från Sverige – Stockholm eller Köpenhamn till ditt camp + Retur resan från New York – Sverige under förutsättning att du fullföljer dina 9 veckor på camp. Vid behov ingår övernattning i New York på vägen till Campen.
 • Heltäckande arbets- & reseförsäkring. Försäkringen täcker hela din vistelse i USA (9+4 veckor) och är godkänd av amerikanska myndigheter, vilket är ett krav för att kunna ansökan om J-1 visum.
 • Camp America betalar din SEVIS avgift till amerikanska myndigheter och ansöker  om ditt J-1 visum. Visumet behöver du själv hämta på amerikanska ambassaden personligen i Stockholm. OBS att SEVIS avgiften inte är samma sak som visumavgiften amerikanska ambassaden tar för sitt arbete.
  Visumet tillåter dig att arbeta på summer camp i 9 veckor + att resa fritt på egen hand i USA i ytterligare 4 veckor.
 • Transport från ankomstflygplatsen i New York till introduktionen
 • Introduktion – ett dygn i New York, med kost och logi inkluderat
 • Resan från New York till ditt läger
 • Kost och logi under vistelsen på lägret

Övriga omkostnader

 • Straffrihetsbevis (på engelska) 185 kr. Betalas av den sökande och ska bifogas din ansökan.
 • Allmän hälsokontroll ca 800-1200 kr. Betalas direkt till din läkare och ska vara gjord på Camp Americas blanketter. (När du har fått en placering).
 • Visum 1440 kr. Betalas direkt till Amerikanska ambassaden.  (När du har fått en placering).
 • Resa till Amerikanska ambassaden, Stockholm.

Avbokningskostnader

Om Camp America inte hittar en placering åt dig, så får du tillbaka det du har betalat. Men om du själv drar tillbaka din ansökan, så görs ingen återbetalning (med undantag för hälsoskäl, vid uppvisande av läkarintyg).

Fickpengar

Tänk på att arbetet kan jämföras med ett volontärarbete och att ersättningen är därefter. Syftet med ditt arbete är att du ska kunna dela med dig av de kunskaper du har till barnen som finns på lägret, samtidigt som du ägnar dig åt något som du tycker är intressant och roligt. Ersättningen varierar beroende på ålder, utbildning, tidigare erfarenheter och arbetsuppgifter. Nedanstående gäller för en period på 9 veckor.

Counsellor
18 år $650
19 – 20 år $750
21+ år $850
Special Needs Counsellor + Advanced Skills
18 år $750
19 – 20 år $850
21+ år $950