Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Priser & Info

Camp America hjälper dig med dina förberedelser inför resan för att underlätta för dig som söker för första gången. Camp America bokar och planerar din resa från Sverige hela vägen till ditt camp någonstans i USA, ansöker om dina visumformulär och tecknar en arbets- och reseförsäkring för hela vistelsen.

Kostnad sommaren 2023:
Kostnaden för administration, flygresa till USA, SEVIS-avgiften och försäkring är 14 200 kr.

I programpaketet ingår:

 • Resan från Stockholm/Köpenhamn till ditt camp + Returresan från New York till Sverige (under förutsättning att du fullföljer dina 9 veckor på camp).
 • Heltäckande arbets- & reseförsäkring. Försäkringen täcker hela din vistelse i USA (9+4 veckor) och är godkänd av amerikanska myndigheter, vilket är ett krav för att kunna ansökan om J-1 visum.
 • Camp America betalar din SEVIS avgift till amerikanska myndigheter och ansöker  om ditt J-1 visum. Visumet behöver du själv hämta på amerikanska ambassaden personligen i Stockholm. SEVIS avgiften inte är samma sak som visumavgiften amerikanska ambassaden tar för sitt arbete.
  Visumet tillåter dig att arbeta på summer camp i 9 veckor + att resa fritt på egen hand i USA i ytterligare 4 veckor.
 • Informationsmöte on line innan avresa.
 • Kost och logi under vistelsen på lägret.

Övriga omkostnader

 • Polisregisterutdrag (på engelska) 225 kr. Betalas av den sökande och ska bifogas din ansökan.
 • Allmän hälsokontroll ca 800-1200 kr. Betalas direkt till din läkare och ska vara gjord på Camp Americas blanketter. (När du har fått en placering).
 • Visum 1440 kr. Betalas direkt till Amerikanska ambassaden (När du har fått en placering).
 • Resa till Amerikanska ambassaden.

Avbokning
Det är först när du väljer att gå vidare med en intervju som du behöver göra första delbetalningen på 750 kr. Den första delbetalningen återfås ej vid avbokning.

Fickpengar
Tänk på att arbetet ska jämföras med ett volontärarbete och att ersättningen är därefter. Syftet med ditt arbete är att du ska dela med dig av de kunskaper du har till barnen som finns på lägret, samtidigt som du gör något som engagerar dig och är roligt. Ersättningen varierar beroende på ålder, utbildning, tidigare erfarenheter och arbetsuppgifter.

Som förstaårssökande kan du förvänta dig att få en ersättning på mellan $800 och $1350 (för 9 veckors arbete). Tänk på att du behöver komma överens med din camp om ersättningen, redan innan du reser.

Skatt
På grund av amerikanska skattelagar kommer det att göras ett skatteavdrag på din ersättning, på ca 10 %. Du behöver fylla i ett amerikanskt skattedeklarationsformulär, efter att du har återvänt till Sverige.