Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Vanliga frågor

Vem kan söka?

För att kunna söka behöver du ha fyllt 18 år senast den 1 juni och vara tillgänglig för avresa någon gång mellan den 1 maj och den 15 juni och kunna stanna på lägret i minst 9 veckor. Hemresa sker tidigast den 14 augusti. Du måste kunna uppvisa två referenser och utdrag från rikspolisstyrelsen (vara ostraffad) och ha ett pass som är giltigt minst 6 månader efter din hemkomst.

Vad jobbar man med?

Camp America söker ledare inom en lång rad områden. Campernas behov av ledare skiljer sig från område till områdena. Hör gärna av dig till oss om du känner att du vill gå igenom dina möjligheter att söka utifrån dina kunskaper och erfarenheter.

Som ”Counsellor” arbetar man som ledare för barnen. Oavsett var barnen är eller vilken aktivitet de håller på med så är counsellorn där för att hjälpa till och se till så att barnen har trivs och har det bra. Exempel på aktiviteter är: ridning, simning, surfing, kanot, kajak, klättring, tennis, yoga och badvakt.

Måste man vara troende för att arbeta på en faith camp?

Nej, det viktiga är att du respekterar och är nyfiken på deras sätt att leva. Många som arbetar på faith camps är inte troende, men när tron spelar en central roll i campens filosofi är det viktigt att ledarna kan ta del av gudstjänster etc.
Om du själv är troende och har god förankring i din religion så är du mycket eftertraktad på dessa camper.

Vad är det för läger?

De flesta läger är allmänna camper utan någon speciell inriktning, men det finns camper med inriktningar så som scoutläger, privata läger, religiösa läger, sportläger, läger som drivs av ideella organisationer som YMCA, barn med särskilda behov eller läger för barn som kommer från fattiga eller svåra förhållanden. Camperna är spridda över hela USA och de har alla sin egen prägel och personlighet. Gemensamt för alla lägren är att de oftast är placerade utanför städerna i natursköna områden och att de erbjuder otaliga aktiviteter för sina deltagare.

Hur väljs jag ut till ett camp?

Camp America´s uppgift är att hitta ett camp som passar just dig utifrån dina kunskaper, egenskaper och personlighet. Camperna söker efter dig som har erfarenheter som ledare eller tävlande inom simning, vattensporter, ridning, tennis, gymnastik, cirkus, klättring, yoga eller arbetat med unga med speciella behov eller inlärningssvårigheter.

Hur mycket tjänar jag?

Det varierar beroende på hur gammal du är, vilken erfarenhet du har och vilka arbetsuppgifter du får. Men från 650 dollar upp till 950 dollar.