Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Cornelia, Washington DC

Ålder på värdbarnen: 7, 10, 12
Har varit i USA i: 8 månade

Varför valde du att åka som au pair?
Jag hörde om au pair-yrket när jag var ungefär 13 och sedan dess har det varit något jag haft tankar på att göra efter studenten. Jag tyckte det lät häftigt att åka iväg under ett års tid och leva med en familj i en ny kultur, och så rätt jag hade!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består alltså av tre barn, en mamma och en pappa. De har haft flera au pairer innan mig så de har väldigt bra koll och är väldigt organiserade, vilket jag tycker är skönt. Barnen har mycket aktiviteter på vardagarna och helgerna består av olika matcher, hikes och familje-tid. De bjuder alltid med mig när de ska åka någonstans men förstår också att jag vill ha tid för mig själv eller med mina vänner!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Potomac som ligger ungefär 30 min utanför Washington DC. Jag bor i ett väldigt familjevänligt neighborhood där barnen har många kompisar på samma gata (vilket underlättar mitt jobb mycket;)). Det finns även en park med pool, tennisbanor och fotbollsplan där vi hänger mycket. Det är också nära till DC, som är en väldigt fin stad, speciellt nu på våren med alla cherry blossoms!!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag börjar 7:15 med att förbereda barnens luncher och sedan se till att de kommer iväg till skolan med bussen. Efter det är jag ledig mellan 9-15:30 då jag oftast går till gymmet, träffar kompisar, shoppar eller bara slappar hemma. Jag byter även barnens lakan och tvättar deras kläder. När de kommer hem efter skolan gör vi läxor, går till aktiviteter, leker hemma eller har play dates med kompisar innan middagen och efter det hjälper jag till att förbereda för läggdags.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag gjorde först en travel course då jag fick åka till Niagara Fallen (SÅÅÅ FINT!!) och under hösten gjorde jag även en dansklass på ett college. Väldigt roliga klasser!!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag åkte som sagt till Niagara Fallen men har även åkt till Boston med kompisar, Colorado med min värdfamilj och Philadelphia där jag träffade en kompis från orientation course! På helgerna har jag även gjort en del roadtripps till ställen i närheten av där jag bor. Nästa vecka kommer mina föräldrar hit och då ska vi åka till Nashville och Fort Myers, Florida. Andra resor jag planerat är New York och en California-road trip! Tiden går så fort så det är dags att sätta fart nu!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Jag känner verkligen att jag har utvecklats mycket som person. Att komma till ett nytt land helt ensam gör att man måste bli tryggare i sig själv för det går inte längre att förlita sig på familj eller vänner som man känt länge. Och oj vad många minnen jag skapat med nya vänner och familjen här!!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Arbetet i sig är väldigt utmanande. Det är inte alltid lätt att bo och arbeta i samma hus med samma människor som också är ens hem och familj för ett år. Men oj vad man lär sig att ha tålamod och att kompromissa om saker 😉 Självklart har även hemlängtan varit jobbigt i perioder, men tiden går så otroligt fort och nu är det snart dags att åka hem.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
KÖR PÅ!! Ställ in dig på att det kommer vara utmanande och jobbigt ibland, men tänk vad mycket du får lära dig. Hemlängtan drabbar (nästan) alla men då får man bara tänka att allt där hemma finns kvar när man kommer hem. Att åka med Skandinaviska Institutet passade iaf mig perfekt! Jag började söka via andra organisationer men det var först när jag kontaktade Skandinaviska Instututet som det kändes helt rätt. De ger väldigt personlig rådgivning och låter dig ta den tid du behöver med din ansökan, vilket jag inte uppfattade att de andra gjorde.