Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Daniella, Camp

How long did you stay in America?
Från den 13 Juni till den 31 Augusti. Var 9 veckor på lägret och reste drygt 2 veckor efteråt.

What were your reasons for applying as a Camp America counsellor?
Mina föräldrar jobbade på läger via Camp America för 30 år sedan och har berättat mycket om upplevelsen. Jag har även träffat några av deras camp vänner som de fortfarande har kontakten med. Jag växte helt enkelt upp med drömmen om att en gång åka jag med. Det har tidigare inte varit läge att åka med men denna sommaren passade det perfekt. Jag har även vikarierat lite i skolor mm och tyckte att jobbet som counsellor verkade väldigt roligt.

Tell us about your camp:
Mitt läger var ett tjejscout läger i Hugheville, Maryland. Det var ett stort läger ute i skogen ca 30 min till närmsta stad. Vi var runt 60 anställda från hela världen. Det var väldigt roligt att arbeta med en sån blandning av folk! Tjejerna som kom till lägret stannade en vecka, från söndag till fredag. Lägret hade hand om tjejer i åldrarna 5-15 år. Vi hade 3 åldersgrupper: Brownies, juniors och teens. Vi hade 7 units på lägret som varje vecka hade hand om olika program och även vi anställda bytte unit och program varje vecka. Det kunde vara vattenprogram som hade mer utav vattenaktiviteter såsom kajak, kanot, pooltid osv. Eller program som hade mer musik och dans, bågskytte …
Vi hade en del aktiviteter på lägret såsom bågskytte, ”art”, ”science”, kajak och kanot, pool, dans och musik, olika kortare hajker mm. Förutom dessa aktiviteter försökte vi även jobba på tjejernas scoutmärken så mycket vi hann.
Vi började lägret med ca 1 ½ vecka ”stafftraining” och sen var det 8 veckor med campare.
En vanlig dag på lägret vaknade vi, hade flagg ceremoni 7.45 och åt frukost kl 8.00. Hade två aktivitetspass innan lunch som var 12.30 och sen två aktivitetspass efter lunch innan middagen som var vid 6.00. Efter middagen hade vi oftast en aktivitet innan läggdags runt 22.
På lägret fanns vissa saker vi alla gjorde ihop som återkom varje vecka. Vi hade opening campfire på söndagkvällarna, All camp på tisdagkvällarna och closing campfire på torsdag kvällarna. Andra roliga traditioner var s´mores grillning på söndagkvällarna och cookout på onsdagkvällarna. Det fanns även en stark tradition med roliga camp sånger som sjöngs ständigt på lägret. Eftersom det var ett tjejscout läger hade vi även traditionen med ”camp names”. Detta innebar att alla i personalen valde ett namn innan lägret som skulle beskriva en själv på något sätt, och man hette sedan detta hela sommaren. Mitt namn var Wavy.

Describe the area you lived in:
Lägret låg i ett område som hette Hugheville och den närmaste lilla staden hette Waldorf. Det tog ca en halvtimma att ta sig in till samhället där det fanns massa matställen, affärer, ett köpcentra med bio etc. Det kändes som att där lägret låg befann sig både mitt i skogen men också inte så långt från nästa granne och närmsta samhälle.

What was your best camp experience?
Jag har många bra minnen från lägret. De allra bästa är nog ändå när vi åkte på utflykter med personalen. Men bara att få känna att man gjorde en skillnad hos några av flickorna och var någon de kände att de kunde och ville vända sig till har betytt otroligt mycket för mig.
Specifika höjdpunkter på sommaren har varit när tjejerna i min grupp fick skjuta med mjöl-katapulter på oss och när en av mina grupper hade ett poolparty med hawaiitema och vi hade Aqua-aerobics (en dans döpt efter vår livvakt som körde den).

Tell us about any traveling you did or what you did during your days of:
Jag kände mig otroligt lyckligt lottad då vi varje lördag var lediga under campets gång. Under lördagarna ordnade lägret utflykter som framförallt var till för oss internationella anställda. Första ledigheten åkte vi in till Washington DC, detta gjorde vi även när vi var lediga under 4th of July och då såg vi alltså fyrverkerierna på kvällen i huvudstaden. Vi besökte sedan en kuststad som hette Solomon´s Island, Baltimore, nöjesparken King´s Dominion, och havsstaden Ocean city. Så vi hann se rätt mycket på våra lediga lördagar. Efter campet åkte jag på en trek jag bokade genom Camp America. Jag hoppade på trekken i Washington (vilket var väldigt smidigt att det gick och ordna) och vi åkte sen lite söderut innan vi åkte inåt i landet och norrut. Höjdpunkter som Great smoky mountains, Nashville, Chicago och the Niagra falls mm. fanns med på vår resa. Detta är verkligen något jag kan rekommendera då jag fick chansen att träffa fler trevliga människor som nästan alla hade arbetat på olika läger via Camp America. Vi hade även en egen guide och stoppen var väl planerade så att man fick se väldigt mycket utav de bästa under kort tid. Visst det kostade en del men det var det värt till 100%.

How did you spend your camp salary?
Lönen jag fick spenderades på de utflykter vi gjorde på lördagar men det fanns även över för att lägga på trekken. Så jag spenderade helt enkelt pengarna på att resa under och efter lägret och uppleva så mycket som möjligt när jag ändå var där.

What did you gain during your camp summer?
Så mycket glada minnen, nya vänner från hela världen och även ett starkare självförtroende och erfarenheter jag tror jag kommer ha stor nytta av i framtiden. Det var inte den enklaste sommaren, jobbet var många gånger tufft med långa dagar i den extrema värmen men barnen ger sååå mycket energi och man lär sig så mycket om sig själv och vad man klarar. Att jobba på camp var enkelt det roligaste jobbet jag någonsin haft!