Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Denize, Melbourne

Åldrar på barnen: 5 år, 10 år, 13 år
Har varit i Australien i: 4 månader.

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Just Au pair kändes optimalt då mitt intresse för att ta hand om barn och umgås med barn varit stort. Att då även kunna få in resandet på ett hörn gjorde det hela bara bättre! Även möjligheten att välkomnas till en familj med annan kultur och även knyta an till kanske en ny vänskap och kontakt till senare i livet gjorde att jag tog det beslutet.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Vardagslivet med barn kan se olika ut, därför kan en vecka till en annan också variera. En skoldag skulle vanlig ordning skulle vara i still med;
Kliva upp tidig morgon för att förbereda kidsens lunchboxar även se till att dem får i sig frukost. Därefter få alla barnen iordning, på med skoluniformen och få skolväskan packad och sedan åker vi till skolan. Timmarna emellan barnen är i skolan, kan se olika ut. Vardagssysslorna såsom att handla eller tvätta kan delas upp olika. När sysslorna är gjorda har jag i vanliga fall ”free time.” Jag brukar planera upp min joggning eller träning. Andra dagar har jag tillsammans med andra Au pair polare kunnat spendera en förmiddag i parken, under sommaren spenderat mycket tid vid strandkanten, ta en kaffe eller en hiking runda då våra scheman funkat ihop. På detta viss har jag även under mina arbetsveckor kunnat få in tid att kunna upptäcka och se så mycket att staden jag bor i, Melbourne.

När barnen sedan hämtas upp från skolan på eftermiddagen, kommer vi hem för att packa upp lunchlådor, även ge barnen afternoon tea. Om barnen fått läxor går vi igenom dem. Ibland finns det tid för en lek i parken eller en scooter tur! Strax innan middag tar alla barnen ett bad och middagen äter vi sedan alla i familjen tillsammans vid ca 18-18.30.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Än så länge har jag hunnit med en del tycker jag ändå! Den allra första resan jag gjorde var under ett par röda dagar under mars månad. Jag och ett par kompisar åkte till Adelaide. Hade nog inte tänkt mig själv göra en trip till Adelaide med tanke på att det är en relativt liten stad. Trots det, skapade jag tillsammans med mitt resesällskap super roliga minnen!

Under påsklovet åkte jag och en kompis upp till Cairns! Vilket var en riktigt höjdare! Som många andra hade även jag på min bucket-list att ta en båt trip till barriär revet för snorkling. Vi gjorde även tours runt regnskogen där vi kunde få ta simturer längs vattendrag och vattenfall bland annat!

Nästkommande resa blir eventuellt någonstans utav västra delen. Perth hade varit en kul upplevelse! Jag känner även på mig att jag kommer vilja se mer av östkusten lika så, just för att det endast va en kort visit i Cairns så hade Brisbane, Byron Bay varit häftigt att se och kanske ta en och annan surfkurs!:)

Innan hemfärd tillbaka till Sverige hade pricket över i:et på detta äventyr varit Fiji. Fiji skulle då bli som ett sista avslut och sista resa, om sparbössan räcker! Hehe!

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Att kunna ha mycket tålamod! Inte bara bör man lära sig ha tålamod när man har hand om barn utan även i det övriga livet. Mycket är spännande och nytt och det finns så mycket man vill göra! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Också att veckorna ser olika ut, ena veckan kan det vara ett sjukt barn som måste tas om hand om, den andra är det en skolmusikal exempelvis! Dock har jag personligen bara tyckt att det varit kul!

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Att få ta del av en annan kultur och tillsammans med nya kontakter och vänner! Även att jag bevisat för mig själv att jag klarat av att ta mig till där jag är nu på egen hand. Att komma till ett nytt land, prata engelska på heltid och att kunna anpassa sig.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
Att du blir rik på erfarenheter! Även att du inte behöver starta med att binda dig till ett helt år om det inte skulle passa. Utan det går att kunna vara lite mer flexibel beroende på vad du tillsammans med din värdfamilj har pratat och kommit överens om!