Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Elin, Kalifornien

1. What were your reasons for applying as an au pair?
Jag hade precis tagit studenten och var ute efter ett äventyr. Jag ville göra något själv utan mina föräldrar vid min sida. Sen ville jag hitta nya kompisar i en stad eller land . Jag var ute efter att lära mig bättre engelska och ta del av någon annans kultur. Tycker om att ta hand om barn också så då tyckte jag det passade bra.

2. Tell us about your host family:
Min hostfamily är väldigt snälla och vill verkligen att man ska känna sig som en i familjen. Mina värdbarn är två energirika killar. En ettåring som är tokig i bilar och en 6åring som älskar alla sorters sport.

3. Describe the area you live in:
Mitt område är väldigt fint och säkert. Jag bor i ett område som heter Carmel valley i San Diego. Jag bor 20 minuter från San Diego downtown. Vilket gör att vart jag en ska så måste jag ta bilen. Jag bor 10-15 min från stranden vilket är super härligt när det är en varm dag. Mitt område är väldigt mysigt och trivsamt.

4. What does a typical day look like?
Jag jobbar mån-fre. Jag börjar mina dagar 07.45 med att göra frukost till barnen. Sedan ser jag till så båda är redo till 8.15. Varannan dag skjutsar jag mitt äldsta värdbarn till skolan. Men när jag gör det är jag oftast tillbaka vid nio. På dagarna tar jag hand om mitt yngsta värdbarn. Vi kan göra olika saker varje dag beroende på vädret och hur hans humör är men vi kan tex gå till parken, ha playdate , gå på promenad och leka med bilar.

Vid 3.20 hämtar jag upp mitt äldsta värdbarn tillsammans med mitt yngst värdbarn. När vi kommer hem vill mitt äldsta värdbarn oftast ha snacks ” mellanmål”. Sedan gör vi läxor eller kollar på en tv-serie. Jag slutar varje dag 5.45.

5. What do/did or are you planning to study and why did or will you choose the course?
Jag planerar att ta en engelsk kurs eller någon annan kurs på ett college som heter UTC. Det finns även ”roligare ” kurser att välja på tex karate, surfning, ridning, dans.

6. Tell us about any traveling you have done or are planning to do:
Jag har varit i LA med min värdfamilj. Sedan försöker jag åka på roadtrips med andra au pairer på helgerna tex palmsprings och New Port beach. Familjen planerar att åka på skidsemester i februari och Hawaii i sommar som dom gärna vill ta med mig på. Sen har jag planer på att resa till Chicago, Arizona , Vegas och San Fransisco.

7. What have you gained during the year?
Att kommunikation är en av de viktigaste nycklarna för att klara av ett år i USA.

8. What has been the best experience so far?
Känna sig delaktig i en amerikansk familj. Lära känna nya kompisar. Upptäcka ett nytt land och en ny kultur. Hur stor skillnad det är på våra kulturer.

9. How have you been spending you pocket money?
Jag har försökt spara en del av pengarna varje vecka så jag kan resa men mesta dels av pengarna går till shopping , (mat) frozen yoghurt och bensin.

10. What do/did you find most challenging about being an au pair?
Hemlängtan , kommunikationen med familjen och acceptera våra olika kulturer och synen att se på saker.

11. Write a short message to anyone thinking about joining Skandinaviska Institutet / Au Pair in America .
Det här är en resa du stolt kan berätta för dina barn och kompisar om när du blir äldre. En resa som bjuder på erfarenhet & lärdom. Du lär dig nya saker om dig själv varje dag som går. Åk om du känner att du är redo för äventyr och klarar av vågor med olika känslor. Åk om du känner att du vill träffa nya kompisar , ta del av andras kulturer och få mer insikt i amerikaners liv.

Tro på dig själv och våga göra så din dröm går i uppfyllelse. Det bästa när året är slut är att du kommer känna dig så modig och stolt över dig själv.