Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Ella, Baltimore

Hej, Ella heter jag!

Jag har varit aupair i snart sju månader och bor utanför Baltimore, Maryland. Jag har hand om tre värdbarn i åldrarna sju, elva och fjorton.

Jag valde att åka som aupair av flera olika anledningar. Framför allt för att jag älskar barn. Men också för att jag ville få möjligheten att se en annan kultur och en annan del av världen. Det är också ett stort plus att jag förbättrar min engelska. Hemma i Sverige var jag också lite osäker på vad jag ville studera på universitetet, så jag tog ett år på mig att fundera. Vad kan vara bättre än att fundera på saken medans man lever livet i USA?

Min värdfamilj består av mamma, pappa, tre värdbarn och två super, söta hundar. Vi bor i Lutherville som ligger ca 20 minuter utanför Baltimore. Jag tycker verkligen om mitt område för jag har nära till allt. Om jag tar bilen en kvart bort kan jag komma till gymmet, en fin park, lunchställen och ett köpcentrum.

En vanlig dag för mig ser ut så att jag går upp ca 07:30 och väcker barnen. Jag hjälper till med frukosten och packar lunchlådorna. Runt klockan 8 kör mamman barnen till skolan och jag tvättar oftast barnens kläder. Sedan har jag egen tid tills ungefär klockan 15. När jag är ledig brukar jag shoppa, hänga med kompisar och ta promenader. Beroende på vad barnen har för aktiviteter efter skolan hämtar jag dem runt tre fyra. Sedan kanske det ska skjutsas till fieldhockey eller klättring. Jag hjälper den minsta att bada och göra sig redo för sängen efter middagen. När barnen är i säng kan jag gå ned till mitt rum och brukar oftast bara gå och lägga mig för att jag är så trött.

Jag är helt klar med mina credits. Jag har tagit två kurser med fokus på engelskan. Den ena var en konversation och kultur klass där vi diskuterade mycket och gjorde små utflykter. Den andra var en kurs med fokus på att skriva på engelska. Vi pratade olika genrer och engelsk grammatik.

Min värdfamilj reser väldigt mycket och tar med mig på resorna. Hittills har vi varit på alla möjliga ställen. Colorado, Utah, Florida; South Carolina och till och med Israel. Det är en så sjukt häftig möjlighet att få se alla dessa platser och att jag för göra det med min värdfamilj.

Jag tycker att alla som får chansen borde åka som aupair. Det är så mycket man får ut av sin tid här. Man skaffar vänner för livet, blir grym på engelska, lär känna en helt ny familj och får se platser man kanske annars bara hade drömt om!