Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Ella, Philadelphia

Ålder på värdbarnen: 6,9,11
Har varit i USA i: 9 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag ville åka som aupair för att lära mig engelska bättre! Miljöombyte, ny kultur och lära känna nya människor världen över.

Berätta lite om din värdfamilj! 
Jag bor i en värdfamilj med 3 tjejer och deras värdföräldrar. Familjen tycker om att vara utomhus så dom har även ett hus i the Pocano mountains där dom tycker om att gå på hikes. Tjejerna gillar att dansa och pyssla. Deras mormor bor i samma hus men i en så kallad Grandma apartment så att det är som att hon har en egen bostad. Familjen är väldigt snäll och bryr sig mycket om ens aupair och ser en som en i familjen!

Beskriv området du bor i: 
Jag bor i en vanlig förort till Philadelphia. I ett lugnt bostadsområde nära till stora köpcenterum, gym, universitet och andra grejer. Philadelphia är en stor stad. Känns ofta lite som ett mini NYC. Går smidiga bussar till andra stora städer runt som Washington D.C och NYC. New york är 1,5h timme från Philadelphia och D.C är 3h.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
När det inte är Corona så väcker jag tjejerna kl 7. Ger dom frukost och packar deras lunch. Kl 8.15 kommer bussen direkt utanför huset och jag vinkar av dom. Under dagen så brukar jag gå till gymmet och äta lunch med mina vänner. Sen kl 15.30 så släpper bussen av tjejerna igen och jag jobbar till kl 18.

Hur har coronaviruset påverkat din au pair-tid?
Jag har ju inte kunnat resa och göra allt jag velat göra innan. Men jag har kommit närmare min värdfamilj och jag och mina kompisar har blivit mer aktiva. Istället för att gå och äta lunch eller shoppa så började vi gå på promenader ofta för allt annat var stängt. Man sparade även mycket pengar när allt var stängt som jag kan använda nu när allt öppnar upp igen. Alla andra framtida kriser kommer kännas lätta efter att ha levt i USA under Corona.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har läst en kurs på collage som var 2 gånger i veckan. Då fick man en inblick i hur collage livet är.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har varit jätte många gånger till New York. Hittade ett handbollslag att spela med här så har rest lite med laget också. Sen har jag varit till Aruba, West Vrignia, D.C och till stranden i Jersey några gånger. Hade planerat att resa mer men det har varit ganska osäkert under Corona.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Att jag har lärt mig engelska bättre. Träffat massa nya människor och fått en inblick i hur andras perspektiv på världen är utifrån vilket land man lever i!

Vad har varit den största utmaningen än så länge? 
Största utmaningen var när alla började åka hem när Corona startade. Jag är glad att det börjar gå mot ljusare tider nu.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Åk! Du kommer inte ångra dig