Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram Blogg

Ellinor, New Jersey

Ålder på värdbarnen: 10, 8 & 4 år
Har varit i USA i: Nästan 5 månader

Varför valde du att åka som au pair?
När jag var liten åkte min moster iväg som Au Pair och jag har väl in princip drömt om det sen dess. Men under sista året på gymnasiet började jag fundera på det igen då jag inte var helt redo att börja plugga än. Au Pair kändes som det perfekta valet då jag får testa på att bo i ett annat land, uppleva och ta del utav en annan kultur och får uppleva nya traditioner.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj är verkligen den bästa som finns! Jag är verkligen en del utav familjen och är inbjuden till precis allt som händer. Min värdfamilj består utav; min värdmamma, min värdpappa och mina tre värdbarn. Min värdmamma är en “stay at home mom” – vilket i början kändes lite märkligt men nu kan jag säga att jag älskar det. Min värdpappa jobbar som chefsjurist i NYC. Vi har alla en väldigt bra relation och det känns verkligen som hemma. Även under min “lediga” tid händer det ofta att jag hänger med dem, allt från att följa med på bio eller gå ut och äta. Vi gör väldigt mycket ihop vilket jag älskar. Min värdfamilj är väldigt stöttande och väldigt involverade i vad som händer i mitt liv.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en väldigt mysig “liten” stad, vi har det mesta här. Caféer, lokala butiker, glasställen, Starbucks, restauranger etc. Vi har en jättemysig park och en ganska stor pool som är öppen under sommarhalvåret. Bara tio minuter ifrån finns exakt allt man behöver, ett gigantiskt köpcenter och flertal mindre, en del outletbutiker och givetvis Target. Manhattan är bara 45 minuter bort med tåg och eftersom New Jersey är på östkusten är det så nära till många andra storstäder. Detta gör att det är mycket lättare att resa runt under sin lediga tid, många storstäder såsom Boston & Washington D.C är bara några timmar bort.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Alla mina värdbarn går i skolan från 8.30am-3.00pm varje dag, vilket är väldigt skönt. Jag brukar gå upp runt 7 på morgonen, går upp och hjälper till med allt som ska fixas på morgonen. Till exempel, packa lunch, göra frukost, se till så att alla borstar tänderna och hjälpa min treåring att klä på sig. Eftersom vi är två som hjälps åt så går allt oftast väldigt enkelt till. Därefter tar jag oftast kidsen till skolan då jag brukar åka till gymmet direkt efter. Så fort mina kids är avlämnade på skolan är jag “off” fram till se slutar.

Varje dag ser annorlunda ut men jag brukar göra allt från att shoppa, träffa någon kompis till att bara ligga i sängen och titta på serier. Vid tretiden är det dags att hämta barnen och då brukar jag och min värdmamma dela upp oss så att en åker och hämtar den minsta och den andra hämtar de äldsta. När vi alla är tillbaka hemma igen är det dags för snacks och läxor och därefter är det aktiviter som gäller. Sedan käkar vi middag tillsammans och sedan är det dags för läggdags.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag ska göra två weekend classes i Washington D.C. Under mitt extension år ska jag definitivt ta någon kurs på ett College i närheten.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Än så länge har jag haft turen att besöka Turks & Caicos i Karibien, detta var verkligen det drömmigaste stället jag har varit på. Jag tog dykcertifikat, vi åkte på båtutflykter och bara tog det lugnt. Jag har resor till Washington DC, Philadelphia & Florida planerade. Jag åker på skidsemester med några vänner om ett par dar & sedan åker vi snart till Bahamas för Spring Break!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Hmm… precis som alla andra måste jag säga det vardagliga livet. Allting som har med det att göra. Eller, nej! Det måste ju vara den fantastiska familjen jag fått – jag kan definitivt säga att jag har “a home away from home”.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Jag vet faktiskt inte men jag skulle kanske säga att det inte alltid är perfekt och det är något man får acceptera. Vissa dagar kommer var tuffare och kanske till och med få dig att tänka för en sekund varför du gör det här. Mitt tips är prata om det med vem som helst. Och en utmaning kan också vara att jobba och bo i samma hus. Eftersom jag är så nära med min värdfamilj kan det ibland bli svårt att skilja på jobbtid och fritid. I början var detta verkligen en utmaning men ju mer tid som går desto lättare blir det hantera det.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Just do it. Lägg ner tid på din ansökan och låt det ta den tid det tar. Prata med alla familjer som dyker upp på din profil och snöa INTE in dig på en speciell stat eller stad. Jag kan med all säkerhet säga att detta är det bästa beslut jag tagit. OCH ett år går väldigt fort. Jag har varit här i snart fem månader och det kändes som jag kom hit för bara någon månad sen.