Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Emelie, Camp

How long have you stayed in America?
Jag jobbade på Barbara C Harris Camp i Greenfield New Hampshire sommaren 2010 och 2011. Somrarna inleddes med två veckors staff training där vi utbildades inför sommaren och även fick chansen att lära känna varandra. Själva campet höll på i sju veckor och barnen stannade i en vecka åt gången. Många barn kom tillbaka flera veckor under samma sommar även om programmet var exakt det samma varje vecka.

What were your reasons for applying as a Camp America counsellor?
Jag gick ut gymnasiet sommaren 2009 och var jättedålig på engelska. Medan mina vänner åkte och reste stannade jag kvar i gamla vanor och bodde hemma i flickrummet. En dag satt jag hemma och googlade på voluntärresor. Jag kom av en slump in på Skandinaviska Institutets hemsida och fastnade istället för Camp America-programmet. Jag hade under flera år jobbat på förskola och som simtränare för barn i simklubben i kommunen där jag bodde och tänkte att jobbet skulle passa mig perfekt. Efter en ansökan, intervju och en del pappersarbete satt jag helt plötsligt på flyget till USA, påväg till mitt livs äventyr.

Tell us about your camp:
Barbara C Harris Camp ligger vid sjön Otter Lake i skogarna i New Hampshire och tar emot barn främst ifrån Bostonområdet. På campet finns aktiviteter som simning, bollsporter, kanot, klättring, pyssel och bågskytte. Campet är kristet, och man har gudtjänst två gånger om dagen. Detta var något som skrämde mig då jag själv inte är troende, men väl på plats var gudtjänsterna en av höjdpunkterna under dagen.

What does a typical day look like?
8.00 Frukost
8.30 Cabin clean up
9.00 Morning worship
9.30-12.00 Morning activities
12.00 Lunch
13.00-17.00 Afternoon activities
17.30 Dinner
19.00-20.30 Evening activity
20.30 Snack time
21.00 Evening worship
22.30 Lights out

Describe the area you live in:

Greenfield är en liten by med drygt 1500 invånare två timmar norr om Boston. Greenfield ligger mitt ute i skogen och det är en halvtimme till närmsta affär, biograf och köpcentrum. Omgivningarna är idylliska och något som i alla fall jag bara trodde fanns i film.

What is your best camp experience?

Jag har väldigt många fina minnen från campet men ett av de bästa är när vi var några stycken som paddlade kanot i sjön mitt i natten under en fantastisk stjärnhimmel som jag inte sett någon annanstans.What do/did you find most challenging about being a counsellor?
Första året jobbade jag som lifeguard nere vid sjön. Jag bodde i en stuga tillsammans med annan personal som inte hade några specifika barngrupper att se efter. Under dagarna hade jag och fyra andra ansvar för alla aktiviteter som skedde nere vid sjön, som vattenlekar, simning, kanot och kajak. På kvällarna hade personalen utan barngrupper ansvar för de aktiviteter som anordnades, som dans, temakvällar och uppträden. Andra året blev jag befordrad till Waterfront Director. Då hade jag det högsta ansvaret för säkerheten och aktiviteterna för de 1000 barn som besökte sjön varje vecka, och var även högsta chef för fyra kollegor från USA och England som jobbade nere vid vattnet.

Tell us about any traveling you have done and what you did during your days of:
Första året reste jag i nästan två månader efter campet. Först åkte jag med några kollegor till Montreal i Kanada. Efter det fortsatte jag med två australiensare och en polack som jag lärt känns på campet till Boston, Philadelphia, Washington, Orlando, New York, Denver, San Fransisco och Yosemite National Park.
Andra året var jag bara borta i en vecka efter camp eftersom jag behövde åka hemma för att påbörja mina universitetsstudier. Då bodde jag hos några vänner från campet i Boston och New York. Varje vecka på campet var man ledig i 24 timmar från lördag förmiddag till söndag förmiddag. Då brukade vi åka i vår personalbuss till utomhusbiografer, restauranger och köpcentrum, eller bara stanna på campet och bada i sjön och ha dans- eller filmkvällar.

How have you been spending you camp salery?
Pengarna gick till resandet efter camp. Under sommarens gång gick det inte åt så mycket pengar. Sista året hade jag med mig en hel del pengar hem eftersom jag inte reste så länge och hade en betydligt högre lön än första året.

What have you gained during your camp summer?
Jag har fått ett helt nytt perspektiv på livet efter mina somrar på camp. Jag fick ta mycket ansvar och träffade människor, både barn och personal, som har helt andra livssituationer än mig själv. Det låter pretentiöst, men jag tycker att jag är en bättre människa idag på grund av min tid på campet. Jag rekommenderar alla att testa!