Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Emilia, Sydney

Åldrar på barnen: 2 och 5 år
Har varit i Australien i (månader): 5 månader

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Jag har alltid tyckt att Australien har allt. Värme, fantastisk natur och trevliga människor. Att kunna kombinera det tillsammans med att ta hand om barn var det som fick mig att bestämma mig för att åka.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag har 2 ”olika” vanliga dagar. När jag bara har 2-åringen så håller vi oss oftast här i Manly. Här finns det jättemånga lekplatser, stranden och massor av andra saker att göra. Sedan sover hon vid lunchtid och då träffar jag oftast mina andra au-pair vänner för en lunch. Sedan går vi hem igen och leker i trädgården tills mamman och storasystern kommer hem. Då lagar jag mat och sedan avslutar vi med middag tillsammans. När jag har båda barnen brukar vi göra en större utflykt. Vi åker till zoo, akvarium, stranden och går till favoriten FIKA här i Manly.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Tillsammans med mina tre au-pair vänner har jag gjort många roadtrips. Vi har bland annat varit på Palm Beach, Hunter Valley och Blue Mountains. Jag har även varit i Brisbane, Noosa och åkt till familjens sommarställe i Bawley Point. I januari ska jag åka till Melbourne och Perth. När jag är klar med min au-pair vistelse ska jag först åka till Fiji och sedan  ska jag tillsammans med en kompis resa runt på östkusten.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
En utmaning jag har stött på som au pair är att mina förväntningar inte alltid stämde överens med verkligheten. Det var absolut inte dåligt utan det var bara annorlunda. Det gäller att vara öppen i kommunikationen med din värdfamilj samt att ge det tid.

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
En extra-familj på andra sidan jorden, 3 fantastiska  bästa vänner samt massa nya livserfarenheter.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
ÅK! Du får jättebra hjälp med allt innan avfärd samt att du träffar jättemånga au-pairer från hela Europa på orientation som är i exakt samma sits som du är.