Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Emma, Maryland

Ålder på värdbarnen: 11 (tjej) 9 (kille)
Har varit i USA i: 2 år och 2 månader (26 månader)

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair för att det har alltid varit en dröm att åka till U.S.A, att ta hand om barn tycker jag är kul och jag ville ta en paus från plugget. Att jobba som au pair ger dig också möjligheten till att verkligen uppleva den amerikanska kulturen då du bor med familjen.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av mamma, pappa, tjej på 11 år (9 år när jag började) och en kille på 9 år (7 år när jag började). De är väldigt energiska, roliga, högljudda och givmilda. Min värdpappan har koreanska rötter, så han lagar väldigt mycket koreansk mat vilket är så gott!! Min värdmamma jobbar hemifrån och är därför alltid hemma medans jag jobbar, vilket jag tyckte var lite jobbigt innan jag började jobba hos familjen. Men allt funkade super bra och det var faktiskt instället n trygghet att ha henne hemma. Barnen är dom bästa barnen jag kunde önskat mig, de har verkligen gjort min tid här i U.S.A till den bästa.

Beskriv området du bor i:
Området jag bor i är perfekt. Typiskt amerikansk hus med en ”front porch” där vi sitter väldigt ofta om kvällarna. I området bor väldigt många barnfamiljer och barnens skola ligger precis 5 min gång från vårt hus. Mina värdbarn leker ofta med grannarna och det är en väldigt fin gemenskap på gatan mellan alla grannar.

10 min ifrån vårt hus finns så man kan hikea och se vattenfall, kör du lite längre ifrån så finns det skog att gå runt i/campa.

Det är ungefär 30 min med Metro till Washington D.C, där det finns det mesta. Bästa tiden att besöka Washington D.C är när Cherry blossom blommar!! Det är så vackert.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag när barnen är i skolan går till så som:
07.00 går jag upp, tömmer diskmaskinen och packar lunch till barnen. Sedan är det dags att väcka barnen och vi äter frukost tillsammans. Ungefär vid 08.00 så gör sig barnen i ordning och vid 08.40 så antingen kör jag barnen till skolan eller om det är fint väder så går vi dit istället.

Efter det är jag oftast fri att göra vad jag vill fram tills 15.00 då barnen slutar skolan. Vissa dagar kör jag och handlar mat till familjen, tvättar barnens kläder, tränar, träffar kompisar osv. Dagarna varierar beroende på vad som behövs göras.

Efter 15.00 så brukar jag köra barnen till biblioteket så de kan göra sin läxa och vid 17.00 så är jag klar för dagen.

Under sommaren så är schemat annorlunda och jag jobbar istället 09.00-17.00 och har hand om barnen hela tiden då de har sommarlov. Så det blir lite mer jobb på sommaren för mig.

Hur har coronaviruset påverkat din au pair-tid?
Jag tror att det som påverkats är att jag inte kan hitta på lika mycket saker med barnen som jag kunde den första sommaren. För mig har det varit okej, men barnen har haft det tuffare då de inte kan träffa sina kompisar på samma sätt, gå till poolen, gå och köpa glass osv. MEN, det har istället gjort att vi kommit på andra roliga grejer att hitta på, man får vara extra kreativ för att hålla barnen sysselsatta.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Det jag studerade här i U.S.A är:
Event-planning, Health and Nutrition, American community and cuisine, Drawing for beginners och Marketing. Gick även en Yale kurs online nu på grund av Corona – The Well-being of happiness.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Oj det har varit många resor. Orlando Disney world, Miami, Chicago, New Orleans, North Carolina/South Carolina, New York, New Jersey, Connecticut, Colorado, Ohio, Philadelphia och just nu är jag i California på resemånad.

Bästa reseberättelsen jag har är:
Jag och min kompis var på resa i Miami och bodde på ett hostel och träffade en fransk tjej som vi hängde med resten av vår vistelse i Miami. Denna tjejen berättade sen för oss att hon jobbar på Disney World i Orlando och hon gav oss två Guest-pass för entré till Disney World. Två månader senare så åkte vi till Orlando, utan att betala något så var vi där!! Så det var väldigt häftigt!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Hmm.. bästa är nog att man har träffat så många olika människor från runt om i världen och att man fått en andra familj (värdfamiljen). Min kompis som jag träffade på orientering i New York har jag varit med sen dag 1, så en kompis för livet har man fått. Hon är från Zimbabwe, vilket är så galet!!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Största utmaningen för mig har varit att leva hos en familjen som kommer från en annan kultur, då man delar ibland olika värderingar kring vissa grejer. Så att behöva anpassa sig efter hur familjen vill ha det har ibland varit en utmaning, men en rolig sådan.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
SÖK! U.S.A är perfekta landet att resa runt i. Det är verkligen som små länder i ett stort land, då varje stat är så olik den andra. Tips jag kan ge är att var noga med familjen du söker. Fundera på vad du tycker är viktigt, hur många barn du kan ta hand om, om du har tillgång till bil, om familjen äter middag tillsammans osv. Skriv ner de frågor/saker som är viktiga för dig på så vis garanterar jag att du kommer hitta en den perfekta familjen för dig!