Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Emma, New York

1.      What were your reasons for applying as an au pair?
Varför jag ville åka som au pair är för att jag alltid drömt om att bo i USA. Jag som älskar barn tyckte att det här var ett jättebra sätt att kunna ta den chansen så jag började på min ansökan. Och här är jag nu. Jag ville testa något nytt och växa som person och jag är helt säker på att jag när jag kommer hem igen kommer ha blivit mycket mer självständig och självsäker.

2.      Tell us about your host family:
Jag bor i en värdfamilj på 5. Min värdmamma, värdpappa, mina två värdbarn – tvillingpojkar på 4 år – samt deras lilla hund. Jag hade helt ärligt inte kunnat komma till en bättre värdfamilj – de är underbara! Värdbarnen har energi så det räcker och blir över så man har aldrig tråkigt här.

3.      Describe the area you live in:
Jag bor i Upper West Manhattan, alldeles intill Central Park. Här finns allt man behöver vad gäller shopping, restauranger, gym, vänner… you name it. Det är fantastiskt att bara kunna gå utanför porten och välja om man ska gå till vänster och alla butiker, kaféer och restauranger eller om man ska gå till höger och nå Central Park på 3 minuter. Jag känner mig så hemma här!

4.      What does a typical day look like?
Jag börjar vanligtvis jobba klockan 07:30 varje morgon och vid 8-9 lämnar jag av de på pre-school (summer camp under sommaren). Därefter har jag ledig tid fram till ungefär klockan 3 då jag måste packa snacks och gå och hämta killarna. Vi går oftast till Central Park och utforskar deras lekparker och även Childrens’ Museum of Manhattan har blivit en favorit hos dem. Vi går tillbaka hem omkring 5-6 tiden och jag lagar middag åt dem innan lek och därefter bathtime. Efter bathtime kollar de lite på TV innan det är dags att få dom i säng, läsa en bok och säga godnatt. På min lediga tid träffar jag vänner, kollar på serier, utforskar staden eller shoppar.

5.      What do/did or are you planning to study and why did or will you choose the course?
Jag kommer förmodligen att läsa helgkursen som innehåller en resa till Niagarafallen. Just för att Niagarafallen är en plats jag verkligen vill besöka, och priset är inte högt för en helg kurs samt en resa dit – en jättebra möjlighet att kombinera utbildning med nöje! Hur jag ska ta resterande credits har jag fortfarande inte bestämt – förmodligen kommer jag ta en helgkurs.

6.      Tell us about any traveling you have done or are planning to do:
Jag bodde tillsammans med denna värdfamiljen i Washington DC i en vecka innan vi tillsammans flyttade till New York. Jag fick då möjlighet att uppleva DC och se monumenten där och det vita huset. Om mindre än en vecka får jag semester och ska då åka och hälsa på några kompisar i Los Angeles, vilket ska bli jättekul! Jag har hittills planerat in en tripp till Disneyland och en ridtur i Hollywood. Sen vet jag att jag kommer spendera en hel del tid på stranden och bara ta det lugnt.

7.      What have you gained (= lärt dig) during the year?
Jag är bara i början av mitt år men känner mig redan mycket mer självsäker, öppen och självständig. Man lär sig jättemycket här, dels också att jag faktiskt kan mycket mer än jag själv trodde tidigare.

8.      What has been the best experience so far?
Det är nog att inse att jag tog mig hit till slut. Att jag bor i den häftigaste staden i världen, har fått massor av nya fantastiska vänner från världen över och som en andra familj i USA.

9.      How have you been spending you pocket money?
Mestadels på shopping, och att äta ute! Jag försöker spara en del av fickpengarna varje vecka också till både skatt och resor.

10.     What do/did you find most challenging about being an au pair?
Det är nog min saknad till min familj där hemma i Sverige. Mina småbröder som kommer hunnit bli ännu större när jag kommer hem igen och min hund. Annars är det väl de tuffa dagarna, då barnen inte alls vill samarbeta med mig som är det tuffaste. Men man tar sig alltid igenom det vad det än är och det är det som spelar roll.

11.     Write a short message to anyone thinking about joining Skandinaviska Institutet / Au Pair in America:
Tveka inte! Det är en once in a lifetime upplevelse och inget du kan göra när du blivit ”för gammal”! Åk, åk, åk. Det är så mycket mer än att bara vara barnvakt, du kommer uppleva så mycket och få så många nya bra vänner samtidigt som du kommer växa otroligt som person!