Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Emma, Pittsburgh

Ålder på värdbarnen: 8, 10, 12 år
Har varit i USA i: 4 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka just för att jag har velat göra detta sen jag va liten, en stor anledning var också för att det va lite för tråkigt i Sverige och jag kände att detta är något jag aldrig mer kommer att göra, ville även uppleva en helt annan kultur. Usa har också varit en stor dröm för mig att åka till.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj är en super härlig familj som älskar att va ute och vandra, umgås, läsa böcker, föräldrarna jobbat som läkare på UPMC, mamman har sitt eget labb och egen klinik, hon fokuserar mycket på immunology och rheumatology. Pappan jobbar på ett sjukhus som läkare, skulle säga att han är lite på alla avdelningar och där han behövs

Beskriv området du bor i:
Området vi bor i är väldigt lugnt, väldigt gamla hus, nära till parken, restauranger och matbutik, barnen har vänner att leka med, det tar ca 10 minuter med bil att åka till barnens skola och även till andra restauranger och butiker.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag ringer klockan 06.00 går upp ca 06.10 för att väcka barnen, fixa frukost till mig och barnen, sen tar jag hand om disken efter frukost och ser till att barnen fixar sig, bäddar sängarna och packar snack och vatten till skolan, 07.25 kör jag dom till skolan som ligger ca 10 minuter bort ibland 15 beroende på trafik.

När jag kommer hem så tvättar jag kläder och sängkläder, sängkläderna byter jag 1 gång i veckan, samma sak med barnens kläder, vid 15.20 åker jag och hämtar barnen på skolan, sen åker vi hem och barnen spelar piano, gör läxor, sen brukar dom göra deras sysslor. Runt 18 äter vi mat och sen är dagen slut.

Hur har pandemin påverkat din au pair-tid?
Skulle inte säga att den har påverkat mig allt för mycket, första gången jag sökte var 2019 och hade i princip familj färdigt februari 2020 precis innan covid kom, men valde att ta bort min profil då för jag tänkte att jag inte kunde åka alls på flera år men sen 2021 så kände jag att de dags att jag tar tag i de igen så jag valde att söka igen och nu är jag här.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Just nu studerar jag real estate och har i skrivande stund 1 månad kvar.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Än så länge så har jag varit i Cleveland och i skrivande stund så är min familj på besök så vi har tagit en roadtrip från Pittsburgh ner till Washington DC där vi spenderade natten för att kolla på vita huset, Capitolium och monumentet. Sen tog vi vårt pick o pack och tog hyrbilen från DC till new york där vi just nu befinner oss, så här ska vi spendera ca 3 dagar innan jag åker hem till Pittsburgh igen och familjen åker hem till Sverige. Har inte hunnit planera så långt på vad jag planerar att göra framöver.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Det bästa skulle jag säga är att jag har träffat så mycket roliga människor, men även att jag har fått uppleva kulturen här i usa.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Den största utmaningen skulle jag nog säga är att va borta från familj o vänner, har inte haft super mycket hemlängtan men har haft lite hemlängtan men har inte haft tanke på att åka hem.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
Kör bara kör skulle jag säga, all den hjälp jag fått från Apia är fantastisk, skulle säga att det är en sån resa man gör en gång i livet.