Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Emma, Washington DC

Ålder på värdbarnen: En tjej på 10 år och en kille på 8 år.
Har varit i USA i: 11 månader.

Varför valde du att åka som au pair?
Jag beslutade mig för att åka som au pair för några år sedan. Så för mig var detta ett självklart val, då jag har två små syskon och med det kom även barnerfarenhet! Det engelska språket har jag alltid haft lätt för så med allt detta kombinerat kändes au pair som ett självklart val!

Och att få bo i USA har alltid varit en grej på bucketlistan! Att få möta så många olika kulturer och människor det finns i Amerika. För mig känns det som att det är små små länder i ett land, för att omgivning/människor är så olika beroende på vart du reser i USA och det är något som jag verkligen gillar!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av mamma, pappa och två barn. Vi kommer bra överens och delar oftast samma värderingar, vilket är viktigt tycker jag, för att det ska fungera.

De bjuder alltid med mig till olika aktiviteter de gör, även om man säger ”nej” för att man vill ha egentid, så är det fortfarande väldigt uppskattat att de frågar med en. Man känner verkligen sig som en del av familjen!

De är väldigt sociala och gillar när jag har kompisar över, vilket jag tycker är underbart!! Även mina familjemedlemmar från Sverige och kompisar är välkomna att bo hos oss under deras vistelse. schysst va??!

Beskriv området du bor i:
Bor i Potomac, det är en liten stad som ligger ungefär 30 min från huvudstaden Washington D.C. I mitt område bor det väldigt många familjer, då det ligger en skola precis i mitten. De flesta av mina värdbarns kompisar bor i samma område, vilket underlättar min vardag väldigt mycket då de kan exempelvis gå tillsammans hem/ha en playdate/leka utomhus.

Det finns väldigt många små parker med tennis,basketboll-banor, fotbollsplaner. Lekplatser med gungor, perfekta picknick spots där man kan sitta och äta lunch en solig dag.

Det är också lätt att ta sig in till ”stan”. Metro hela vägen till D.C är absolut det lättaste resesättet!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag ser ut såhär:
Börjar jobba kl 7.30. Går upp, tömmer diskmaskinen och förbereder barnens skollunch. Väcker barnen vid 8 och vi äter frukost tillsammans. Barnen gör sig iordning och jag kör dem till skolan vid 8.45. Är sedan ledig från 9 till 15! Brukar oftast då gå till gymmet/ut och gå vid Great Falls/träffa kompisar/ta det lugnt hemma. Sen jobbar jag från 3.30-5.30, efter 5.30 är jag ledig!

Sen vissa dagar jobbar jag lite mellan 9-15, kör och handlar mat till familjen, tvättar barnens kläder, städar upp efter barnen osv. Så ser schemat ut när barnen går i skolan. När barnen har sommarlov så ser mitt schema annorlunda ut, då är jag med barnen från morgon till 5.30.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har studerat en Drawing course och en Business marketing course vilket var två väldigt bra kurser!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har varit i Baltimore, Philadelphia, Lancester, Miami, Fort Lauderdale, New york (5 ggr), New Jersey, Orlando (Disney world). Sen en del helg roadtrips till ställen nära mig!

Slutet av november ska jag kanske roadtrippa en vecka längst kusten, från San Francisco – San Diego. Ska till New Orleans/Miami/Fort lauderdale/Key West med min syster och bästa kompis i April. I Maj ska jag till Chicago över helgen med en svensk kompis jag träffade här. Helgen är jag ledig och det är då man får göra sina resor! New York är en favorit eftersom du kan ta buss från D.C hela vägen till New York, ungefär 4 timmar tar det och kostar ungefär 250:- tur och retur!

Vill gärna göra en roadtrip där man får se alla national forests, Mount Rushmore, Yellowstone, Blue hole, Alpine wilderness, Grand Canyon osv.!!!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Engelskan!! Man har verkligen kommit in att prata engelska. Människorna jag träffar här blir chockade när jag berättar att jag är från Sverige, de tror jag är född i USA och många har även frågat om engelska är vårt national språk haha. Så Engelskan har verkligen blivit bra!

Man har verkligen utvecklats som person, alla prövningar och utmaningar man har fått under sin tid här! Detta hjälper en att växa. Sen har man inte tryggheten från hemma, från sin familj. Man får lösa saker på egen hand, vilket är utmanande ibland! Tålamodet har också blivit väldigt bra haha ; )

Alla människor man har träffat, kompisar man delar detta äventyr med som man sen kommer lämna. Man delar det bra och det dåliga tillsammans! Otroligt många minnen kommer man ha med sig efter sin tid här!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Jobbet i sig är väldigt utmanande ibland, att få det att fungera i familjen när man kommer från olika kulturer. Man får lära sig att kompromissa med familjen och jobba på ett sätt som fungerar för alla.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
SÖK!! Du kommer inte ångra dig. Har du passionen för barn, träffa nya människor och resa så är detta perfekt för dig! Man har absolut inte att förlora! Min tid här kommer jag alltid ha med mig, har även bestämt mig för att stanna ytligare 1 år!! Så bra har jag det här, att jag beslutade mig för att stanna längre! : )