Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Evelina, New York

1. What were your reasons for applying as an au pair?
Jag har alltid varit intresserad av hur det skulle vara att bo i USA – Enda sedan jag var 15 år gammal har jag suttit fastklistrad framför au pair-bloggar och undrat hur mitt liv hade sett ut ifall jag hade åkt iväg som au pair. Jag ville skapa mig ett nytt liv här borta – och det har jag gjort! Jag ville även bli mer självständig samt utveckla min engelska.

2. Tell us about your host family:
Min värdfamilj består av min värdmamma, värdpappa och två flickor på 5 och 8 år. Jag trivs jättebra i min familj och flickorna är helt underbara!

3. Describe the area you live in:
Jag bor mitt emellan två olika städer – New Rochelle och Pelham. New Rochelle är en större stad som har allt en behöver, medan Pelham är en mindre mysigare stad som jag verkligen har fastnat för. Jag bor dessutom 30 minuter utanför NYC – Jag hade inte kunnat hamna på ett bättre läge.

4. What does a typical day look like?
Jag börjar jobba vid 7.30 – Då väcker jag flickorna, lagar frukost, packar deras lunchboxar och kör dem till skolan. Därefter kör jag hem, tvättar, plockar iordning i deras rum och från ungefär klockan 9 så är jag ledig. Därefter har jag ledig tid fram tills jag ska hämta dem från skolan vid 14.30. Eftermiddagarna ser alltid olika ut – Vissa dagar har de aktiviteter och vissa dagar är vi hemma, har play dates eller åker iväg till t.ex. poolen. Jag lagar även enklare kvällsmat till dem. När föräldrarna kommer hem så blir jag ledig igen! Under min lediga tid så brukar jag umgås med kompisar, åka till gymmet eller hänga i New York City.

5. What do/did or are you planning to study and why did or will you choose the course?
Jag har precis registrerat mig för en weekend-class till Montreal (Kanada). Det innebär att jag läser en kurs som pågår under tre söndagar, för att sedan åka iväg till Montreal under en helg (fredag-söndag). Jag valde att registrera mig på detta därför att jag vill göra något roligt utav studierna samt besöka ytterligare ett nytt ställe!

6. Tell us about any traveling you have done or are planning to do:
Jag har spenderat mestadels av mina helger i NYC – och har därför inte hunnit resa så mycket utöver det. Jag har hunnit med en weekend i Washington DC, vilket var superkul! Jag åkte dit med två nyfunna au pair-kompisar och DC var väldigt annorlunda jämfört med New York. Vi har även pratat om att resa till Boston, Philadelphia, Montreal och Niagarafallen under året.

7. What have you gained (= lärt dig) during the year?
Först och främst så har min engelska utvecklats så himla mycket under tiden jag varit här. Jag har även utvecklats som person – Jag har blivit mer självständig, jag har fått lära mig att tro på mig själv samt fått fundera på vad som är viktigt för mig här i livet.

8. What has been the best experience so far?
Det bästa med att åka iväg har varit att träffa så mycket nya människor, däribland min värdfamilj och alla nya kompisar jag har fått. Jag har fått träffa människor från hela världen och det har varit så roligt och lärorikt!

9. How have you been spending you pocket money?
Mestadels av mina fickpengar går till mat, mat och mat! En stor del går även åt tågbiljetter till City, shopping och bio.

10. What do/did you find most challenging about being an au pair?
Det som är jobbigast för mig är att bo hos någon annan. Jag trivs superbra i min värdfamilj och jag hade inte kunnat haft det bättre – men jag saknar ändå känslan av att komma hem efter jobbet och kunna göra vad jag vill.

11. Write a short message to anyone thinking about joining Skandinaviska Institutet / Au Pair in America:
Om ni har minsta lilla intresse av att åka – Åk!!!! Det är det bästa beslutet jag någonsin har tagit. Trots att jag endast varit här i tre månader så har jag lärt mig så himla mycket och jag har utvecklats så mycket som person. Ni kommer inte att ångra det!