Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Fanny, Cleveland

Ålder på värdbarnen: 8 månader, 6 år och tvillingar 3,5 år
Har varit i USA i: 2 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som Au Pair då jag så länge jag kan minnas alltid drömt om att resa och uppleva världen efter studenten. Jag hade aldrig vart i USA innan så jag såg det här som ett ypperligt tillfälle att både bo och resa i USA. Samt att jag älskar barn!!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av mina fyra värdbarn och mina värdföräldrar som båda jobbar inom sjukvården.

Dom är en stor men helt fantastisk familj. Dom är väldigt aktiva och har alltid något för sig vilket jag älskar, barnen går på fler olika aktiviteter både i veckorna och på helgerna. När hela familjen är ledig brukar det spendera den mesta tiden utomhus. Dom har sen dag ett sett till att jag känt mig som hemma här, dom trycker mycket på att jag ska känna mig som en i familjen och det gör jag verkligen! Jag är alltid välkommen att följa med på allt dom har för sig när jag än vill. Resor, dagsutflykter, middagar osv, jag är så tacksam för det.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en supermysig förort cirka 20 minuter ifrån downtown Cleveland. Mitt kvarter är så där typiskt amerikansk, stora fina hus där alla grannar känner till varandra, jag älskar det!! Inne i Cleveland finner man bland annat shopping, restauranger, bio, barer samt det stora arenorna för vårt basket, baseboll samt fotbollslag. Finns även hur många bra shoppingmalls i närheten av mig som jag spenderar alldeles för mycket tid och pengar i!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Mina dagar ser lite olika ut beroende på hur mina värdföräldrar jobbar. Men vanligtvis mellan 7-16, mån-fre. När jag börjar klockan 07 förbereder jag mitt äldsta värdbarns lunchbox för skolan och gör samtidigt frukost åt alla fyra. Runt 07:30 väcker jag dom alla och vi äter frukost och gör oss i ordning för att lämna huset klockan 08. Jag släpper sedan av mitt äldsta barn som går i skolan varje dag fram till 15:30.

Tvillingarna går enbart två dagar i veckan 2,5h per dag. När vi sedan är tillbaka hemma så tar min minsta en nap och jag brukar göra barnens tvätt, bädda deras sängar och leka med tvillingarna. Ibland åker vi till lekparker eller har playdates, vi försöker göra saker utomhus då det är något barnen älskar!

Runt 12:00 äter vi lunch och 30 minuter senare tar tvillingarna en nap fram till cirka 14:30. Runt denna tid tar även min minsta sin andra nap. Sen avslutar jag i princip min dag med att packa in alla i bilen för att hämta mitt äldsta värdbarn från skolan och när vi kommer hem är jag oftast klar för dagen!

Hur har coronaviruset påverkat din au pair-tid?
Hittills inte så mycket faktiskt! Jag har kunnat göra allt jag velat sen jag kom hit och känner mig inte begränsad på något vis just nu. Jag fick mitt vaccin här cirka 2 veckor efter jag kom så jag har det att tacka mycket för! Man känner av att saker börjar återgå till det normala och det känns så bra!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har inte tagit några kurser än men jag funderar på att ta en engelska kurs. Allt är ju fortfarande online så vi får se om jag väljer att enbart läsa 3 credits just nu och väntar med mina andra till hösten när man troligen kan börja ta sina kurser på lokala collage igen!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
I april var jag och min värdfamilj på semester i Florida, jag har även vart på en road trip med mina kompisar till Indiana och Kentucky vilket var hur kul som helst!! Jag ska nu till helgen åka till Boston med mina kompisar, sen har vi i princip varenda helg i hela juni planerad för road trips och weekendtrips vilket jag ser så mycket fram emot!! Några små resor med min värdfamilj kommer också ske under sommaren vilket ska bli så mysigt.

Jag måste slå ett slag för just road trips, det är så himla roligt och prisvärt, extra roligt under sommaren när det är fint väder och man kan vara ute mer!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Nu har inte jag vart här super länge men jag har ändå hunnit träffa hur många fantastiska människor som helst! Först och främst min fantastiska värdfamilj som jag är så tacksamma för men också alla kompisar. Det är vänner som jag vet jag kommer ha för resten av mitt liv och jag ser så mycket fram emot alla minnen jag har och ska få tillsammans med dom!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Oj, jag har inte stött på så många utmaningar än. Att komma in i sitt schema och rutiner första veckan samt att lära känna barnen och få dom bekväma med en va lite jobbigt, men normalt såklart. Alla barn testar nya människor i sin omgivning i början och att lära sig handskas med det tog nån vecka, men nu är det absolut inte ett problem längre!

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
Åk åk åk!! Ni har absolut ingenting att förlora. Jag tänker redan på allt roligt jag upplever här borta som jag kommer kunna berätta för mina framtida barn, saker jag aldrig skulle kunna uppleva hemma! Så går du i tankarna, kööör! Det här är så mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig.