Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Felicia, Perth

Åldrar på barnen: 3, 6, 8, 10
Har varit i Australien i: 5 månader

Varför beslutade du dig för att åka som au pair? 
Jag har länge haft idén om att åka som just au pair eftersom min mamma åkte som au pair till England när hon var i min ålder. Hon pratar ofta om hennes minnen från sin au pair tid och jag tyckte att det lät som en sån himla häftig upplevelse. Det var dock inte förrän jag tog studenten 2018 som jag verkligen började fundera på att åka som au pair. Jag kände att jag behövde testa något nytt och komma iväg från Sverige ett tag.

Hur ser en vanlig dag ut för dig? 
Jag går upp klockan 6 på morgonen och hjälper barnen med främst frukost. Därefter kör jag 6-och 8-åringen till skolan och spenderar resten av min jobbdag med 3-åringen. Vi brukar åka till lite olika lekplatser, pyssla och läsa. Värdmamman brukar sedan komma hem runt klockan 3. Då brukar jag åka till stranden eller stan, eller också stannar jag hemma och leker med barnen.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Jag har för det mesta åkt på lite mindre road trips till områden i närheten, bland annat Margaret river, Busselton, Black diamond lake och Lancelin. Min familj kom även hit i mitten av april och då besökte vi Melbourne och Sydney.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Den största utmaningen för mig har nog varit att jag känner mig som en gäst i någon annans hus. Det leder till att jag t.ex. tycker att det är jobbig att ta mat ifrån kylen när de andra inte äter. Självklart har det också varit en utmaning att ha hand om fyra barn även om jag tycker att det funkat bättre än förväntat. Jag tycker också att det har varit jobbig att vara så lång ifrån familj och vänner.

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Jag har fått lära känna många nya människor och fått minnen för livet. Det absolut bästa har dock varit att kunna åka till stranden varje dag i fem månader.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
Om man funderar på att åka så tycker jag verkligen att man ska testa och se även om det kan kännas läskigt. Man kan alltid åka hem om det känns helt fel men ifall man trivs så är det den bästa känslan i världen. Jag skulle också föreslå att åka med låga förväntningar för då kan allt bara bli bättre.