Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Frida, Melbourne

Åldrar på barnen: 1,5 och 7 år
Har varit i Australien i: 4 månader

Varför beslutade du dig för att åka som au pair?
Jag har alltid älskat att resa, samt att arbeta med barn. Redan i början av min gymnasietid började jag fundera på att åka iväg som Au Pair, då jag kände att det var den perfekta kombinationen för mig. En väldigt bra möjlighet att få bo på andra sidan jorden, utveckla min engelska, lära mig om en ny kultur och bli ännu mer självständig. Något som är väldigt viktigt för mig är att ha ett jobb som jag trivs med, där jag inte tycker det är tråkigt med en ny arbetsvecka, utan något jag ser framemot, att få spendera mer tid med barnen.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag arbetar alltid måndag-fredag, min dag börjar 8.15 och då går jag med 7 åringen till skolan. Därefter är jag hemma med 1,5 åringen under dagen, ibland leker vi hemma, ibland går vi till parken eller biblioteket. När hon sover en stund på förmiddagen tömmer jag diskmaskinen och förbereder hennes lunch. Klockan 15.00 går jag till skolan och hämtar upp 7 åringen, det är sedan dags för mellis och därefter hjälper jag henne med läxorna tills föräldrarna kommer hem.

Berätta om vilka resor du gjort eller planerar att göra.
Hittills har jag hunnit med att resa till Adelaide och Cairns. Höjdpunkten i Cairns var helt klart att snorkla i barriärrevet, var även på en dagstur i regnskogen. Jag kommer att stanna som Au Pair hos min värdfamilj i nästan 11 månader, vilket innebär att jag under året har 2 veckors semester. Min första semestervecka har jag tänkt spendera på Fiji, medan den andra semesterveckan ska spenderas på Nya Zeeland när min mamma kommer hit i november. Före jag åker hem till Sverige igen är tanken att resa hela östkusten, samt hinna med några dagar på västkusten, innan jag åker till Bali och sedan Dubai innan jag slutligen landar på Arlanda, där verkligheten väntar.

Vilka utmaningar har du stött på som au pair?
Att flytta in hos en familj, som jag egentligen inte känner, med andra vanor än mig och med en annan kultur, det var varit en utmaning. Man får lära sig att anpassa sig efter varandra, för att alla ska trivas. Den största utmaningen jag haft var den första tiden med barnen, eftersom att båda är väldigt blyga. De första 24 timmarna ignorerade 7 åringen mina frågor totalt, numera pratar hon konstant, men det tog några veckor.

Vad är det bästa du fått ut av din tid som au pair?
Jag får chansen att jobba med 2 helt fantastiska barn, hade inte kunnat hoppats på något bättre, även om jag är chockad över hur långsamt en 7 åring kan äta. Att bo här på andra sidan jorden, det kommer ge mig minnen för resten av livet och jag är väldigt glad över att jag tog beslutet att åka.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att åka som au pair med Skandinaviska Institutet/AIFS?
Jag har väl egentligen bara 2 ord att säga: Gör det!!!