Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram YouTube

Frida, New York

Ålder på värdbarnen: 3 och 5
Har varit i USA i: 11 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag valde att åka som au pair för att jag ville resa mer innan jag börjar plugga igen. Hade heller ingen aning vad jag ville plugga så tänkte att aupair skulle passa mig bra då jag älskar att jobba med barn.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av 2 pojkar som är 3 och 5 år. Min värdmamma Lauren som jobbar som lärare. Min värdpappa Alen som jobbar inom bygg.

Dom älskar att vara ute i natur och fiska är en stor hobby. Efter mitt år här är jag expert. Dom har även en båt som vi alla älskar, vem älskar inte vara på en båt.

Mina pojkar är mina bästa vänner och det är ingen jag spenderar så mycket tid med som med dom och jag älskar det. Att jobba med barn är inte alltid enkelt men i slutet av dagen övervinner kärleken för dessa barn allt. Min värdfamilj är väldigt jordnära och kärleksfulla. Hade inte kunna tänkt mig en bättre värdfamilj.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Brookhaven som ligger på Long Island i New York. Brookhaven har en mysig småstadskänsla vilket passar perfekt för min vardag med barnen.

Staden ligger vid kusten så det är en beach town med mycket stränder och ett aktivt båtliv. Vi har även mycket skog som man kan hajka i samt bara en tågfärd på 1,5 timme in till New York City som är den mest breath taking city you ever gonna visit.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig dag jobbar jag 7-4 måndag till fredag. När klockan slår 7 går jag upp till barnen som oftast kollar oftast på tv. Jag ger barnen frukost, hjälper dom klä på sig, borsta tänderna och är redo för att lämna huset vid 8:40 då vi åker för att lämna mitt äldsta barn på förskola. Jag och mitt yngsta barn går oftast på ett program dom har på biblioteken eller har en playdate. Jag hämtar upp min äldsta från förskolan klockan 11:30. Vi åker hem och jag lagar lunch till oss. Efter det brukar vi åka till en park, ha en playdate eller leka på vår bakgård. Dom äter ett mellanmål innan min värdmamma kommer hem runt 3:30-4 och tar över.

Hur har coronaviruset påverkat din au pair-tid?
Corona påverkade inte mitt schema utan mer att jag blev begränsad med vad jag kunde hitta på med barnen. Min fritid som brukar omfatta bruncher, strosa runt i city, middagar och drinkar på rooftops har blivit utbytt till powerwalks, yoga och måla tavlor. Det har nu gått 4 månader och restauranger/butiker börjar öppna upp igen. Det känns bra att saker börjar sakta men säkert se lite mer normalt ut.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag tog en business class på LIU(Long Island University) den blev online pga corona. Efter den gjorde jag en au pair class på Silverbay som ligger upstate New York, jag valde den pga corona då kursen va online.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har mestadels bara varit i NYC och utforska allt staden har att erbjuda. Jag åkte en lång helg till Washington DC för att hälsa på en au pair vän.

Jag hade en resa bokad till Florida men allt blev inställt pga corona.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Alla saker mina värdbarn har lärt mig.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Min största utmaning va att känna sig hjälplös när någon där hemma blev sjuk. Min morfar fick en hjärtattack och gjorde sedan en ”open heart” operation. Att inte kunna finnas där för han men också att inte kunna finnas där för min mamma var riktigt tufft.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Jag hade höga förväntningar på hur livet här skulle vara men dom var verkligen ingenting jämfört med hur bra det blev, jag älskar au pair livet och tycker alla som tror det kan vara något för dom ska ta chansen!