Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Greta, Rhode Island

Ålder på värdbarnen: 3 och 6

Har varit i USA i: 2 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Har alltid varit sugen på att testa att bo i USA och ville hitta på något på egen hand! Au pair programmet var perfekt då det hjälper en utforska USA och verkligen få komma in i en ny kultur genom att bli del av en amerikansk familjs liv.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min familj är väldigt sociala, aktiva och roliga att bo med! Båda föräldrarna har växt upp i New England och är supertaggade på att jag ska resa runt och uppleva ställen, de älskar mat så kan alltid lita på dem om tips om de bästa restaurangerna. De har två söner som det är full fart på! Liam är 6 år och älskar sport, stenar, dinosaurier och Declan som är 3 älskar allt Liam älskar!

Beskriv området du bor i:
Bor i södra Rhode Island, nära till massa stränder, mysiga caféer och allmänt häftiga ställen att utforska! Staten är så liten att det går snabbt att köra runt hela samt att åka till andra stater! Hade inte hört om Rhode Island innan jag kom hit men det är en sjukt underskattad stat med mycket personlighet och historia.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?

Jag jobbar väldigt sällan under helger, det kan hända att de behöver hjälp två eller tre timmar någon helg i månaden. Annars är det alltid mån-fre!

Jag börjar runt 7, fixar frukost till barnen och gör dem redo för skolan. Sedan kör jag dem till skolan och efter det har jag 3,5 h ledigt innan jag plockar upp 3-åringen. Leker med honom till 15:30 då det är dags att hämta 6-åringen från skolbussen.

Ibland har de aktiviteter som karate, baseboll och fotboll som jag tar de till men om de inte har det så brukar de leka tills jag badar dem! Jag förbereder oftast inte middag utan det gör mamman, vi hjälps åt med barnen under middagen och efter det är jag klar för dagen!

Hur har pandemin påverkat din au pair-tid?
Jag kom hit precis när USA släppte på restriktionerna så förutom att jag hade the orientation online hemma har jag inte påverkats av det alls!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Har inte börjat mina studier ännu men planerar på att få mina credits genom att åka iväg på en eller två helgkurser. Chicago eller Texas hade varit kul!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Även om jag inte varit här så länge har jag ändå hunnit med några små resor. Har kört upp till Boston två gånger över dagen då det bara är en timme från oss! Sedan hyrde jag och några vänner en lägenhet i New Hampshire över en helg. Gick på hikes och körde runt vid The white mountains. I sommar har jag resa bokad till Utah för att köra runt och se massa national parker!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Absolut banden jag bygger med familjen och de vänner jag fått från världen över! Andra au pairer har i min åsikt varit de lättaste människorna att bonda med, så öppna och taggade på att hitta på saker:)

Sedan är det en så härlig känsla att märka hur man växer som person. Känner skillnad redan efter dessa två månader, att kliva ur sin comfort zone gång på gång hjälper mig bli så mycket tryggare i mig själv och i mina egna förmågor.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Det enda som varit jobbigt en så länge för mig var första två veckorna när jag ännu inte hade en egen rutin med pojkarna. Men jag lärde mig fort vad som funkar med dom och hur jag hanterar deras trotsiga stunder:) Plus att de behövde lite tid att känna sig bekväma med mig!

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
DO IT! Hade tänkt på detta flera år innan jag började ansökan och jag är såå glad att jag tog tummen ut och faktiskt gjorde det. Upplevelserna och människorna man skaffar är för livet!

Är så glad att jag valde Skandinaviska Institutet, de var otroligt hjälpsamma genom hela ansökningsprocessen. Kände alltid att jag kunde göra allt i min egna tid men att jag alltid fick snabba svar så fort jag undrade något!