Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Hanna, North Carolina

Ålder på värdbarnen: 4 år och 7 år
Har varit i USA i: 1 år och 4 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag hade tänkt på att åka sedan jag började gymnasiet. Jag ville uppleva USA från en annan sida än den som turist, och Au Pair är verkligen ett perfekt sätt. Dessutom älskar jag barn och tyckte det var ett bra sätt att få resa, se landet och samtidigt ta del av vardagen här. Jag hade påbörjat min ansöka flera år tidigare men valde att flytta till Irland först. Det tog dock några år innan jag till slut åkte, och jag är glad att jag väntade tills det var 100% rätt!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av mamma B, pappa M, Lyla 6 år och Graham 4 år. Det är verkligen en berg och dalbana i huset jag bor i, ingen dag är den andra lik och jag älskar det! Mina värdföräldrar är relativt unga och det har verkligen varit till min fördel då de har blivit som två bra vänner att vända sig till och kunna hänga med när vi alla är hemma. Barnen är två spralliga, roliga och mysiga personligheter som jag kommit väldigt nära. Det kommer bli jättesvårt att åka hem!

Utöver huset jag bor i bor även hela deras släkt här, med kusiner etc. så det är verkligen kul att fira födelsedagar och högtider med dem.

Beskriv området du bor i:
Jag bor i Chapel Hill, North Carolina som ligger på östkusten lite söderut. Jag tycker att det är perfekt, lite Southern och lite Metropolitan! Chapel Hill är en studentstad där UNC (University of North Carolina) är mitt i centrum. Det innebär även massvis med studenter och roliga saker att göra. Raleigh som är North Carolina’s huvudstad ligger ca 40 minuter bort och Durham ligger 25 minuter bort, så det finns jättemycket att hitta på och utforska häromkring. Jag tycker jag fått det bästa av alla världar här. Stranden ligger två timmar bort med bil, och bergen på lika stort avstånd åt andra hållet.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Oftast är ingen lik den andra, men jag börjar antingen 07:30 med att lämna ett utav barnen i skolan om pappan är bortrest, annars är jag ledig tills 11:30 när jag hämtar yngsta och hänger med honom tills det är dags att hämta hans storasyster kring 15:00. Sedan är det antingen dags för någon aktivitet (Dans, fotboll, Kung Fu), eller så åker vi till någon park och hänger (Om det inte är för varmt och 90% luftfuktighet som det blir på sommaren, haha!).

Min värdfamilj är väldigt spontan och det händer mycket. Föräldrarna reser mycket i jobbet och därmed blir schemat ibland lite klurigt. En dag kanske jag hämtar ena barnet och mormorn andra. Eller så blir jag ledig tills 15:00 för att yngre värdbarnet är med en förälder eller farmor. På gott och ont så är det aldrig en vecka lik den andra för mig. Det varierar nog väldigt mycket mellan familjer och Au Pairer hur dagarna ser ut!

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag tog en helgkurs i Washington D.C och en spanska kurs på ett Community College här. Jag tyckte framförallt att det var roligt att ta en class på Community College här då jag träffade en grupp roliga amerikaner som jag aldrig träffat annars!

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har hunnit med en hel del. I somras fick jag köra från North Carolina till norra Michigan där min värdfamilj spenderar sommaren. Då åkte jag först till Charleston, bergen i North Carolina, Nashville och Louisville i Kentucky innan jag landade i norra Michigan där jag blev helt kär i stället och ska dit igen i sommar! Jag har även hunnit med Kalifornien, Myrtle Beach i South Carolina, Nyår 2017/18 i Chicago, New York och D.C. Nyår 2018/19 firade jag och mina vänner i ett hus ute vid havet här i North Carolina! Nu ska jag och min mamma på en Mexico cruise om en vecka som utgår från Florida.

Jag har även hunnit med en hel del dagsutflykter och utforskat North Carolina. Country Music är stort här så jag har gått på konserter och kan nu varenda Country Song på radion!

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Jag är framförallt tacksam över min värdfamilj. Självklart är inte varje dag perfekt, men jag har verkligen hamnat i en fantastisk familj. Jag är alltid medbjuden på saker, men de gillar nog att jag är självständig och gör mycket på egen hand också. Jag har även kommit nära släkten, och känner verkligen att jag har en andra familj här i USA nu.

Jag tror verkligen att värdfamiljen är avgörande för hur ditt år blir. Mår man inte bra i familjen är det nog svårt att må bra alls!

Sedan har jag haft turen att lära känna en superfin friend group här som jag hänger med. Jag blev medbjuden på Amerikanskt bröllop i höstas och firade Labour Day på en Pontoon (båt) med ett stort gäng vänner. Jag har verkligen hittat mig själv lite mer under min tid här, och för det är jag så tacksam!

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Att uttrycka sig när saker kanske inte känns hundra procent. Det har verkligen varit jobbigt då 90% av tiden är fantastisk här, och då känns det så dumt när saker går fel. Men så länge man pratar om det och är ärlig så löser det sig! Sedan är det självklart lite märkligt i början när man kommer hit och ska hitta dynamiken med värdfamiljen.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
ÅK! Först och främst, Skandinaviska Institutet var verkligen fantastiskt med hjälp och förberedelser. Jag kan inte tänka mig att det kunnat kännas bättre eller tryggare. Jag tycker även att en bör tänka på exakt vad de vill ha ut från ett Au Pair år. Är det värdfamiljen och resor? Vill du åka innan du är 21 eller efter? Jag åkte själv när jag var över 21 och är tacksam för det, samtidigt som de flesta Au Pairer är yngre! Även att en borde tänka på att det inte finns någon perfekt familj, eller perfekt plats. Det blir svårt om du har en perfekt bild i huvudet och går in i matchningsprocessen med det. Det finns däremot familjer du kommer passa in i som handen i handsken, och ha ett fantastiskt år med!