Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Hanna, Philadelphia

Ålder på värdbarnen: 4 och 6
Har varit i USA i: 10 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag bestämde mig för att åka som au pair redan som liten tjej, efter att ha hört min mammas minnen från hennes au pair-tid i England. Jag kände att det skulle resultera i min personliga utveckling – jag ville helt enkelt bara växa som person och skaffa mig nya erfarenheter i någon annan del av världen. Dessutom är resmöjligheterna alldeles fantastiska!

Berätta lite om din värdfamilj!
Min värdfamilj består av en mamma, en pappa och två ungar och det kan mycket väl vara den mest underbara familjen i de Förenta Staterna! Mina värdföräldrar har alltid sett till att jag känt mig inkluderad i alla typer av familjeaktiviteter, oavsett om det handlar om middagar, resor eller familjefotograferingar. Barnen är hur mysiga som helst och mitt hjärta spricker en aning när det slår mig att det snart är dags att lämna dem!

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en liten stad som heter Media just utanför Philadelphia, PA. Detta läge är perfekt för mig då jag bor i en mysig stad med småstadskänsla, men samtidigt har lätt att ta mig in till Philadelphia vilket är en större stad. Detta gör jag via en ca. 40 min tågresa, vilket är smidigare och snabbare än den 50 min bussturen jag hade till min skola varje dag i Sverige 😉

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanlig arbetsdag för mig startar vid 7 på morgonen, då jag gör i ordning lunchboxar till de båda barnen. Sedan väcker jag dem, ser till att de får mat i magen, att de är klädda för skolan och att min äldsta inte missar skolbussen 8.30. Den yngsta kör jag till förskolan, som bara ligger några minuter bort. Efter detta är jag ledig fram till eftermiddagen då jag får hem barnen och spenderar resten av eftermiddagen med att leka med dem och göra färdigt eventuella läxor! Mina värdföräldrar tar över innan läggdags så jag har möjlighet att träffa vänner på kvällen.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Nu i början av november ska jag åka till San Diego, CA för en weekend class, vilken är värd alla 6 credits och därför blir min enda kurs här i USA. I denna kurs ingår skriftliga uppgifter samt en helg i San Diego för att lära sig mer om staden på plats tillsammans med resten av klassen.

Berätta om de resor du gjort under året, eller planerar att göra:
Under året har jag bland annat gjort en road trip till Nashville och fick med den även bocka av en drös med andra platser, inklusive Charleston, Savannah och Blueridge Parkway. Utöver det har jag tagit tillfällen att göra helgresor till NYC några gånger, Washington DC och Chicago. Jag kommer att följa med min värdfamilj till Disney World i Florida över halloween och till Lousiana över Thanksgiving. Min resemånad spenderas för det mesta på Hawaii, men även i San Fransisco och LA.

Vad är det bästa du fått ut av året? Största utmaningen?
Det bästa med det här året har varit att jag uppnått just det som jag tidigare skrev att jag hoppades på att uppnå. Jag har växt till att bli betydligt mer självsäker, självständig och mogen. Jag är så otroligt glad över mina nya vänner, min nya familj, mina nya kunskaper och minnen.

Den största utmaningen för mig har varit det faktum att min yngsta är diabetiker. Detta har inneburit ansvarsområden som andra au pairer inte behövt bekymra sig om. Trots detta har allt gått superbra och min lilla pojke ser alltid till att jag har tillräckligt med kramar och gos för att räcka livet ut!

Tips till framtida au pairer:
Funderar du på att bli Au Pair? Sluta med det och bara kör! Det blir ett beslut och en erfarenhet som aldrig kommer glömmas eller ångras. Mitt största tips är att vara tålmodig i familesökandet och att prioritera familj över läge, då man kommer ha all möjlighet att se sina favoritplatser under sitt år i USA. Magkänslan är något av det viktigaste, min ledde mig precis rätt! Stort lycka till och trevlig resa!!