Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Instagram

Hannah, Virginia

Ålder på värdbarnen: 9 år
Har varit i USA i: 5 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag tycker om att jobba med barn väldigt mycket och har alltid velat bo i USA sen jag var liten så att jobba som au pair är den perfekta idéen för mig.

Berätta lite om din värdfamilj!
Jag bor hos en underbar värdfamilj! Jag tar hand om en liten kille med funktionsnedsättning på 9 år och är den mest fantastiska killen. Familjen har två stora hundar vilket är supermysigt : )

Beskriv området du bor i:
Jag bor i en liten stad i Arlington området i Virginia. Staden ligger ca 15 min med metro ifrån Washington D.C. så där inne hänger jag en del : )

Staden jag bor i heter Falls Church City och är otroligt mysig. Den har mycket bra kollektivtrafik och det tar endast 10 min för mig att gå till stationen från mitt hus!

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
Jag börjar jobba 07:00 och då förbereder jag hans frukost och packar hans lunchlåda. Runt 07:20 väcker jag honom och vi går igenom hans rutiner. 08:15 lämnar vi huset för att gå till skolbussen och när jag lämnat honom på bussen är jag ledig.

Jag har fått en bil av värdfamiljen som jag får använda på min lediga tid så oftast kör jag och möter upp några kompisar.

Jag hämtar honom på skolan 15:45 och jobbar sedan fram till 19:00 i ca därefter äter vi middag. Oftast kör vi till en lekpark efter skolan.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
”Entertaining and challenging children”-kurs i Silver Bay (min mamma tog faktiskt sin aupair kurs på samma ställe när hon var aupair i NY) : )

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Jag har rest till Vermont och Upstate New York med värdfamiljen sedan har jag åkt till New York City med mina vänner.

De resor jag planerar är:
Roadtrip till Outerbanks – Atlantic City – NYC med min familj som kommer hit under våren.
Roadtrip från Virginia till Texas med min kompis från Sverige i sommar.
Och under min resemånad ska jag och min syster ha roadtrip genom Kalifornien.
Roadtrip är mycket roligt som ni ser : )

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Att jag fått träffa min fina värdfamilj och de underbara kompisarna jag har här. Jag har också fått se så otroligt mycket och är tacksam för det.

Jag har även blivit så mycket mer självständig under dessa månader. Att resa lite smått helt själv är väldigt coolt och en upplevelse jag tycker alla borde ta del av.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
För mig har det varit jobbigt att missa familjemedlemmarnas födelsedagar, julafton var faktiskt inte så jobbig då min värdfamilj gjorde allt de kunde för att göra julen så hemtrevlig de kunde.

Mitt största tips när de känns jobbigt att vara borta från din familj och vänner i Sverige är att planera resor. Behöver inte vara några stora utan kanske en söndags utflykt till en närliggande stad. För mig hjälper det mycket då man inser att man har denna otroliga chansen att utforska alla dessa nya platser som dem där hemma inte har.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska Institutet / Au Pair in America?
ÅkÅkÅkÅk!!!! du kommer inte ångra dig! Detta är det coolaste jag har gjort! 1 eller 2 år går föööör fort. Detta är ett minne för livet och jag ångrar inget.