Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Blogg

Hedvig, Virginia

Ålder på värdbarnen: 8 & 10
Har varit i USA i: 10 månader

Varför valde du att åka som au pair?
Jag visste att jag inte ville plugga vidare direkt efter studenten och ansåg att åka iväg som au pair var en bra möjlighet att både resa men samtidigt utveckla min engelska och uppleva den amerikanska kulturen.

Berätta lite om din värdfamilj!
Min familj består av min värdmamma, värdpappa, mina två värdbarn och en hund. En super generös familj och jag känner mig mer som en äldre syster än en anställd vilket jag tycker är så viktigt.

Vardagarna är fulla av barnens aktiviteter men utöver det försöker dem umgås så mycket som möjligt som en familj och jag är alltid välkommen att hänga med. Men vill jag hellre ha min egentid och umgås med kompisar respekterar dem det också.

Beskriv området du bor i:
Jag bor ungefär 1 timme utanför Washington DC vilket enligt mig är väldigt skönt. Det finns saker att göra här ute men samtidigt väldigt lättillgängligt till en storstad.

Hur ser en vanlig dag som au pair ut för dig?
En vanligt dag för mig innebär att jag väcker barnen på morgongen, vi äter frukost tillsammans, packar deras lunch och ser till att dem är redo för skolan. 
Därefter är jag ledig fram tills att de kommer hem igen och då umgås vi fram tills det blir dags att köra till olika aktiviteter beroende vad som är på schemat. Vanligtvis träffar jag föräldrarna vid hallen/planen vilket innebär att jag är off igen och kan sen välja om jag vill träffa kompisar eller om jag stannar kvar och har middag tillsammans med familjen.

Under sommaren kommer det se ut ungefär likadant då barnen har olika läger varje vecka.

Vad har du studerat, eller vad funderar du på att studera?
Jag har studerat en fotoklass inne i DC och även en Sport & fitness klass där man fick testa på olika sporter.

Berätta lite om de resor du har gjort under året, eller planerar att göra:
Utöver att jag varit inne i Washington DC x antal gånger har jag även rest till bland annat New York, Philadelphia och Chicago. Något mer som är bokat innan mitt första år tar slut är Nashville och North Carolina.

Vad är det bästa du har fått ut av din tid som au pair i USA?
Inte nog att jag personligen har utvecklats som individ samt min engelska något enormt har jag även träffat vänner som jag aldrig hade träffat annars. Jag har fått resa och uppleva en massa som jag inte hade fått om jag endast åkt hit under två veckors semester.

Vad har varit den största utmaningen än så länge?
Det jobbigaste var när jag bestämde mig att gå in i rematch då man inte visste vad som skulle komma här näst. Samt i början när man försöker hitta överallt, komma in i familjen osv.

Vad skulle du vilja säga till de som funderar på att söka som au pair via Skandinaviska institutet / Au Pair in America?
Funderar man tycker jag absolut man ska ta möjligheten att åka eftersom jag anser att det värsta som kan hända är att man får åka hem igen om man inser att det inte är något för en. Det går liksom inte att förklara hur au pair livet utan det är något man själv måste få uppleva. Dock tycker jag det är viktigt att man även nämner att det finns en baksida, precis som allt annat. Att ta hand om barn är en berg- och dalbana eftersom det är barn. Men personligen tycker jag definitivt det positiva överväger det negativa med hästlängder.