Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Om programmet

Ett high school-utbyte kan bli det viktigaste och roligaste året i ditt liv! Det kommer att påverka både dig som person och din framtid. Det ger dig nya erfarenheter och vänner för livet. Att läsa på high school utomlands är en utmaning som kräver mod och entusiasm, men som också ger dig mer av det tillbaka!

Vi är väl medvetna om att det är ett stort steg att leva och studera i en ny kultur. Vårt stödnätverk är därför uppbyggt för att hjälpa dig i varje del av processen – både med ansökan i Sverige och på plats i det nya landet. Vi samarbetar med dig och din familj, våra samarbetspartners i utbyteslandet, din blivande värdfamilj och din blivande skola. Alla arbetas tillsamman för att säkerställa att alla dina frågor blir besvarade, att du är väl förberedd inför ditt utbytesås och att du passar bra ihop med din värdfamilj.

Trygghet och personlig service

Vi är en stiftelse som drivs utan vinstintresse med enbart ungdomars bästa som mål och erbjuder dig ett tryggt och välorganiserat high school-program. Vi ger personlig service före, under och efter din vistelse.

Stipendier
Vi tycker att det är viktigt med kulturutbyten och vi vill göra det möjligt för fler ungdomar att kunna läsa utomlands. Därför delar vi ut ett antal stipendier för high school-studier i USA.

Upplev mer av USA
Passa på att se mer av USA! Vi organiserar veckolånga rundresor till Hawaii, Florida, Kalifornien, Östkusten och Las Vegas, till förmånliga priser.