Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Varför åka?

Det är en spännande tid i livet när du är mellan 15 och 18 år gammal! Att bli vuxen, längtan efter att få att få stå på egna ben och att få uppleva världen… Du har säkert känt behovet av att pröva något nytt. Livet handlar inte bara om det du ser och upplever hemma i din skola, eller på orten där du bor.

Vad finns bortom vardagen du är van vid hemma och hur känns det att bo i ett annat land och i en annan kultur? Som utbytesstudent genom vårt high school program får du chansen att uppleva den ”stora världen”, en annan kultur och ett annat skolsystem under trygga förhållanden.

”Man växer, man mognar, man får perspektiv på sig själv”.  Så svarar de flesta på frågan vad ett high school-år utomlands har gett. Att behärska ett främmande språk är en stor merit när man söker arbete. Att ha tillbringat ett år utomlands ger också andra fördelar i arbetslivet, eftersom det tyder på både mod och företagsamhet. Att ta del av en annan kultur, att se ett land genom att bo i en familj och uppleva vardagen ger vänner och minnen för livet. Man lär sig att se världen ur ett större perspektiv.

Den personliga utvecklingen som ett läsår utomlands ger, skapar människor som vågar och kan ta initiativ och som inte är rädda för att dra uppmärksamhet till sig. Satsar du bara vad du har att ge så kommer du att få ännu mer tillbaka, och dessutom en minnesvärd upplevelse för livet!

Vi har lång erfarenhet av att förmedla och organisera kulturutbyten med andra länder. Vi ställer höga krav på oss själva och på de mottagarorganisationer i varje land som vi valt att arbeta tillsammans med. Vårt mål är att svenska ungdomar ska kunna skaffa sig internationell erfarenhet på ett säkert och välorganiserat sätt.