Ansök nu

Skandinaviska Institutet

Om Italien

Ciao och benvenuto till Italien!

Italien är ett oerhört populärt semesterresmål, faktum är att det är det 5:e mest besökta landet i världen. Men via våra high school-studier får du möjlighet att lära känna det klassiska och historiska landet på ett djupare plan och ta del av kulturen och människorna, som vore du en infödd italienare!

Italien är mer än 100 mil långt, vilket gör att både naturen, landskapet och kulturen är otroligt varierad. Italien är också det land som har med störst antal platser på världskulturarvslistan, vilket bara är ett bevis på hur många fantastiska sevärdheter som finns. Här frodas mode, design, gastronomi och kulturella möten.

Italienarna lever ett intensivt, högljutt och hektiskt liv. De arbetar ofta till sent på kvällen och äter kvällsmat först runt klockan 20.00. Då samlar man ofta hela familjen (och släkten) och äter mycket, god mat och pratar livligt. Måltiderna är viktiga för dem och det är viktigt att du deltar på ett öppet och intresserat sätt.

Frukosten brukar vara lätt och snabb, t ex kaffe/te och biscotti, kex eller bröd.
Både lunch och kvällsmat brukar bestå av förrätt (som pasta eller soppa), huvudrätt (som kött eller fisk med grönsaker) och efterrätt (som ost eller frukt). Tänk på att en strikt vegetarisk kost är ovanlig och väldigt dyr i Italien.

Kanske upplever du italienarna som ”onödigt ärliga” ibland, då de lätt säger saker väldigt direkt och utan att ”bädda in det”, som vi svenskar har en tendens att göra. De kan också låta argare än vad de är. Men de kommer med kritik, råd och åsikter i allra bästa välvilja och med omtanke, de menar inte att såra eller provocera.