Ansök nu

Skandinaviska Institutet

ASSE

Vi är en del av ASSE’s (American Scandinavian Student Exchange) internationella organisation. ASSE har en lång historia som startar redan 1936 då svenska utbildningsdepartementet var förutseende nog att förstå ungdomars behov av att resa utomlands och skaffa sig internationell erfarenhet.

1936 grundades nämligen Centralnämnden för Skolungdomsutbyten. De förstod hur utvecklande det är för ungdomar att tillbringa ett läsår i en främmande familj och att gå i skola i ett annat land med en annan kultur.

På 70-talet grundandes så, på uppdrag av Sveriges Riksdag – ASSE som en del av Svenska Statens Språkresor. Sedan dess har ASSE möjliggjort det för tusentals svenska skolungdomar att studera på High School i bl.a. USA. På 90-talet blev ASSE en fristående stiftelse som har fortsatt att arbeta på samma sätt som Sveriges riksdag avsåg från början – utan vinstintresse och med enbart ungdomarnas bästa som mål. Idag är ASSE en internationell organisation med ett flertal alternativa möjligheter till utlandsvistelser, allt med sikte på internationell erfarenhet samt kontakter mellan ungdomar. ‘

Tillsammans med ASSE erbjuder vi ett tryggt och välorganiserat High School program som ger våra ungdomar värdefull erfarenhet inför framtiden. Vår strävan är att erbjuda trygghet, omtanke och en berikande upplevelse! Det är den individuella upplevelsen som är viktig. Vi har regionala kontor i varje delstat i USA, som är huvudansvariga för ungdomarna i distrikten. Distrikten är inte större än att vår personal på plats kan lära känna alla.